Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Izziņots festivāls Zemlika 2014

Easyget.lv, 17.04.2014. 08:52

Oktobra nogalē Latvijas mazākajā pilsētā – Durbē ceturto reizi notiks mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls “Zemlika”.
Izziņots festivāls Zemlika 2014

Zināms, ka šogad festivāla norises laiks ir 24. un 25. oktobris. Kā iepriekš arī šogad festivāls aptvers vairākas no mākslām – mūziku, teātri, jauno mediju mākslu un vizuālo komunikāciju un kino. Galvenokārt bērniem un jauniešiem, bet reizē arī citiem interesentiem būs iespēja piedalīties mūzikas meistardarbnīcās. Festivāla otrajā dienā notiks zemnieku, amatnieku un godprātīgu un videi draudzīgu pārstrādātāju ražojumu tirgus ar Durbes un novada, kā arī tuvējo kaimiņu saimniecībām tā centrā, lai tirgotu un atrādītu gada laikā izaudzēto, darbnīcās un ražotnēs paveikto. Festivāla laikā skolas ēdamzālē tiks ierīkots oficiālais festivāla restorāns, kura ēdienkarte tiks veidota, izmantojot lielākoties tikai Durbes novadā izaudzēto, izslaukto, sasieto un citādi saražoto.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad festivāla “Zemlika” norises vietas Durbē būs vairākas – Durbes kultūras nams, A. Kronvalda vēsturiskā skolas ēka, A. Kronvalda Durbes vidusskola, Durbes muzejs, Durbes luterāņu baznīca un citas. Festivāla galvenā sadaļa – mūzika, nemainīgi īstenosies 17 dažādu mūziķu un kolektīvu koncertos divu dienu laikā. No ģitārmūzikas līdz mūsdienu akadēmiskajai mūzikai, no tautas jeb “folk” mūzikas līdz elektroniskajai deju mūzikai. Uz koncertiem tiks tirgotas ieejas biļetes, taču visas pārējās augstākminētās norises vietējiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas bez maksas.

Biļešu tirdzniecība tiks uzsākta drīzumā, līdz ar pirmo festivāla “Zemlika” dalībnieku izziņošanu.

Pirmie trīs mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāli “Zemlika” Durbē notika iepriekšējo gadu oktobru nogalēs. Festivālos iepriekš uzstājušies vairāki atpazīstami ārvalstu un vietējie mūziķi un kolektīvi – Nilss Frāms (Nils Frahm) no Vācijas, “Library Tapes” no Zviedrijas, “Barn Owl” un “Lichens” no ASV, “The Necks” no Austrālijas, “Larsen” no Itālijas, Gregs Hainzs (Greg Haines) no Lielbritānijas, “Sun Glitters” no Luksemburgas, “Aluk Todolo” un “High Wolf” no Francijas, VAK “Latvija”, “Iļģi”, “Vētras saites”, Kaspars un Jēkabs Dimiteri, Ievas Akurateres, Raimondas Vazdikas un Ilzes Gruntes trio, kā arī daudzi citi. Īpaša bija Eidena Beikera (Aidan Baker) kopīga uzstāšanās ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu un eksprompta vietējo mūziķu kolektīvu “The Burning Kulba” pirmajā festivālā. Notika arī vairākas bezmaksas muzikālas un mākslas meistardarbnīcas bērniem un jauniešiem, diskusijas par un ap neatkarīgo mūziku, mūsdienu izaicinājumiem valsts finansētajos un nevalstiskajos teātros, jau pieminētais tirgus, teātra izrādes, filmu seansi un vairākas citas aktivitātes.

Internetā:
facebook.com/zemlika
twitter.com/zemlika

Festivāla reklāmas video: http://vimeo.com/92117047

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV