Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Starptautiskajā komponistu konkursā Windstream uzvar somu komponists

Easyget.lv, 20.04.2014. 14:18

Sestdien komponistu konkursā Windstream 2014 pirmās trīs vietas sadalītas starp komponistiem no Somijas, Itālijas un Latvijas.

Pirmā godalga Starptautiskajā komponistu konkursā Windstream 2014 piešķirta skaņdarbam „Motus contrarius”, komponists Jukka-Pekka Lehto (Jukka-Pekka Lehto, Somija); otrā godalga – skaņdarbam „Astrolabio”, komponists Džirolamo Derako (Girolamo Deraco, Itālija); trešā godalga – skaņdarbam „Mir geht ein Licht auf”, komponiste Gundega Šmite (Latvija).

Sestdien, 19. aprīlī, Lielajā ģildē norisinājās Starptautiskā komponistu konkursa Windstream 2014 Fināla kārta. Koncertā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā atskaņoja finālam izvirzītos skaņdarbus. Konkurss notiek Pavasara festivāla Windstream ietvaros un tas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikums.

Žūrijā darbojās komponists un diriģents Jans Van der Rosts no Beļģijas, komponists un diriģents Franko Cesarīni no Šveices, komponists Tošio Mašima no Japānas, diriģents Mārtiņš Ozoliņš un komponists Andris Dzenītis.

Jau šovakar, 20. aprīlī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē notiks konkursa Apbalvošanas ceremonija un laureātu koncerts, un būs iespēja dzirdēt apbalvotos skaņdarbus. Orķestra „Rīga” mūziķi ir izvēlējušies savu simpātiju balvu piešķirt skaņdarbam „Astrolabio”, komponists Džirolamo Derako (Itālija). Bezmaksas ielūgumi – „Biļešu paradīzes” kasēs un pirms koncerta – Lielajā ģildē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV