Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ar īpašu koncertu atklās JVLMA jaunās ērģeles

Easyget.lv, 22.04.2014. 10:58

25. aprīlī plkst. 16:00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks jaunuzbūvēto ērģeļu atklāšanas ceremonija un svinīgais koncerts.
Ar īpašu koncertu atklās JVLMA jaunās ērģeles

Galerijas:

Kā informē JVLMA rektorāta palīdze Līva Matuzele, jaunās trīsmanuāļu ērģeles ir pirmās Latvijas pēckara vēsturē pilnīgi no jauna uzbūvētās ērģeles, kas veidotas Latvijas vajadzībām un kuru būvi realizējuši Latvijas ērģeļbūvētāji – Ugāles ērģeļbūves darbnīca. Ērģeles turpinās apliecināt Latvijas ērģeļbūves kvalitāti ne vien pašmāju studentiem, bet arī plašākā kontekstā – pie jaunbūvētā instrumenta būs iespēja rīkot starptautiska līmeņa ērģeļspēles meistarklases.

Ērģeļu klases atklāšanas koncertā piedalīsies ērģelnieki – asoc. profesore Vita Kalnciema, profesors Tālivaldis Deksnis, Līga Dejus, Jacinta Ciganoviča, Liene Andreta Kalnciema, kā arī Jānis Porietis (trompete) un Kristīne Gailīte (soprāns).

Koncerts noritēs Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas festivāla “Tete-a-Tete” ietvaros.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV