Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dzintaros notiks desmitais klasiskās mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante”

Easyget.lv, 23.04.2014. 14:50

Jau desmito gadu pēc kārtas par mūzikas cienītāju tikšanās vietu no 11. līdz 17. augustam kļūs Dzintaru koncertzāle Jūrmalā, kur noritēs klasiskās mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante”.
Dzintaros notiks desmitais klasiskās mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante”

Nedēļas garumā Inese Galante kopā ar citiem latviešu un ārvalstu izpildītājiem piedāvās apmeklētājiem spilgtu muzikālo programmu no klasikas līdz pat mūsdienu izpildījumam, informē Ineses Galantes fonds.

„Festivāla desmitgades notikums man ir nozīmīgs atskaites punkts, sākot nākamo posmu ar atbildību pret manas dzimtenes uzticamajiem klausītājiem, Latvijas jaunajiem talantiem un atbalstītājiem – sniegt labāko un nest Latvijas vārdu pasaulē ar festivāla starpniecību jaunā, kvalitatīvā gaismā,” šī gada festivāla noskaņojumu komentē festivāla „Summertime” idejas autore un patronese Inese Galante.

Spožais latviešu izcelsmes soprāns - Inese Galante – augustā realizēs koncertu sēriju Dzintaru koncertzālē, uzstājoties kopā ar vairākiem pašmāju mūziķiem, kā arī izpildītājiem no Austrijas, Francijas, Itālijas, Izraēlas, Nīderlandes, Krievijas, Zviedrijas un Amerikas. Desmitā starptautiskā mūzikas festivāla izpildītāji pierādījuši izcilību mūzikā ne tikai savā dzimtenē, bet ir atzīti arī ārpus tās robežām. Festivāla koncertos piedalīsies arī vairāki Grammy mūzikas balvas laureāti.

Viens no emocionāli spilgtākajiem brīžiem festivālā būs jaunie muzikālie talanti – Ineses Galantes talantu konkursa uzvarētāji, kas ar Ineses Galantes fonda atbalstu pilnveidojuši muzicēšanas prasmes.

Vasaras pilnbriedā, 8. jūlijā, Rīgas Domā gaidāms festivāla ieskandināšanas un Ineses Galantes īpašais solo koncerts „Summertime prelūdija”. Koncertā talantīgā operas soliste pulcēs draugus, atbalstītājus un citus savas mūzikas cienītājus.

Desmitgades festivāla nedēļu atklās 11.augustā ar Latvijā un Eiropā vēl nebijušu projektu – „Rekviēmu – lūgšanu par Baltijas jūru”, kas būs koncerts un vienlaikus aicinājums ikvienam aizdomāties un rīkoties līdzatbildīgi, sargājot Baltijas jūru. Koncerta režisors un mākslinieciskais vadītājs ir izcilais skatuves darbu meistars Uģis Brikmanis. Savukārt koncertu kopā ar simfoniskā orķestra mūziķiem svinīgi atklās desmitgadīgais brīnumbērns – jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs. Festivāla atklāšanas koncerts ir Ineses Galantes fonda, Riga 2014, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Jūrmalas domes kopprojekts.

Biļetes uz visiem festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” koncertiem iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un vietnē www.bilesuparadize.lv.

Detalizēta informācija par festivālu pieejama www.festivalsummertime.com un www.inessagalante.com

Foto: Inese Galante un Dons festivālā pērn. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV