Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Kamerkoris Decoro aicina uz pavasara koncertu "Alpu dziesmas"

easyget.lv, 24.04.2014. 17:16

25. aprīlī plkst. 19:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks Latvijas Universitātes kamerkora Decoro pavasara koncerts "Alpu dziesmas". 

Kora skanējumu un koncerta programmu papildinās pianistes Ilze un Ieva Dzērves, tenors Kārlis Rūtentāls, mecosoprāns Vizma Zvaigzne un jaunais talants - čelliste Alma Anete Miķelsone. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

“Vienojošais šajā koncerta programmā ir ne tikai laikmets un tajā valdošā romantiskā estētika, bet arī reģiona klātbūtne atskaņojamo darbu saturā, proti, iedvesmojošie Alpi. Izskanēs atsevišķas daļas no angļu komponista Edvarda Elgara sešu dziesmu cikla “Bavārijas augstienēs”, kas tapis iedvesmojoties no ceļojuma uz Bavāriju. Bet koncerta centrālais notikums būs vācu komponista Johannesa Brāmsa opuss “Mīlas valši”. Abi opusi oriģinālajā redakcijā ir rakstīti korim un klavierēm. Šoreiz klavieres ir īpašs izteiksmes līdzeklis, kas izceļas ar ļoti patstāvīgu un spilgtu lomu, nevis kā ierasts – pavadošo. J.Brāmss savu opusu ir rakstījis korim un klavierēm četrrocīgi, tas ļauj piepildīt sapni par satikšanos vienā koncertā mātei un meitai – pianistēm Ilzei un Ievai Dzērvēm,” atklāj koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

Koncertā kopā ar kori piedalīsies Ilze Dzērve /klavieres/, Ieva Dzērve /klavieres/, Kārlis Rūtentāls /tenors/, Vizma Zvaigzne /mecosoprāns/, Alma Anete Miķelsone /čells/.

Koncertu atbalsta Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Universitātes biedrība Juventus. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV