Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

4. maijā Vērmanes dārzā koncertēs Sus Dungo, The Sound Poets un Mammút no Islandes

Easyget.lv, 25.04.2014. 09:03

Atzīmējot Svinot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 24. gadskārtu, 4. maija vakarā Vērmanes dārza estrādē notiks mūsdienu mūzikas koncerts "Prieks par neatkarību" ar Latvijas mūzikas grupu "Sus Dungo" un "The Sound Poets", kā arī īpašo viesu – islandiešu indīroka grupas "Mammút" piedalīšanos.
4. maijā Vērmanes dārzā koncertēs Sus Dungo, The Sound Poets un Mammút no Islandes

Islandes mūziķu dalība koncertā nav nejauša, jo tieši Islande savulaik bija pirmā pasaules valsts, kas atzina Latvijas neatkarību. Koncerts rosina atcerēties šo nozīmīgo notikumu, svinēt Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienu un stiprināt Latvijas un Islandes draudzības saites, ko muzikāli sola demonstrēt gan latviešu, gan islandiešu mūziķi.

„Mammút” ir viena no starptautiski pazīstamākajām Islandes indīroka grupām, kas izdevusi trīs mūzikas albumus, daudz koncertējusi ārpus Islandes robežām un pašmājās ieguvusi vairākas nozīmīgas mūzikas balvas. „Mammút” dibināta 2003. gadā kā tīņu grupa, bet šobrīd ir viena no populārākajām jaunās mūzikas grupām Islandē.

„Mammút” koncertos tikai Islandes mūzikai raksturīgo skanējumu papildina spilgts un teatrāls skatuves tēls, turklāt īpašu noskaņu mūzikai piešķir islandiešu valoda.

Līdzās viesiem no Islandes koncertā „Prieks par neatkarību” muzicēs gan par „indīpopa fejām”, gan „dūdiņroka pārstāvēm” dēvētā Latvijas meiteņu grupa „Sus Dungo”. Savukārt koncerta noslēgumā emocionālu un enerģisku koncertu sniegs viena no šobrīd populārākajām Latvijas grupām „The Sound Poets”.

Koncerts „Prieks par neatkarību” 4. maijā Vērmanes dārza estrādē notiks no pulksten 20.00 līdz pulksten 23.00. Koncerts tiek rīkots ar Rīgas domes atbalstu. Apmeklējums bez maksas.

Foto: Sus Dungo. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV