Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Mūžībā aizgājis mūziķis Niks Matvejevs

Easyget.lv, 27.04.2014. 17:06 | komentāri (1)

Naktī uz svētdienu mūžībā aizgājis populārais mūziķis - komponists un dziedātājs Niks Matvejevs, vēsta producents Juris Millers.
Mūžībā aizgājis mūziķis Niks Matvejevs

"Niks nomira mierīgi - miegā, ar sirdslēkmi. Tas ir milzīgs zaudējums gan mūziķiem, gan klausītājiem, jo mūžībā ir aizgājis viens no oriģinālākajiem latviešu dziedātājiem. Viņš bija spēka un ieceru pilns, gatavojās vairākiem solo koncertiem, turklāt īpaši viņam tika rakstīta mūzika jaunā latviešu operā. Tas ir trieciens visai latviešu mūziķu saimei," atzina Millers.

Patlaban notiek sarunas ar Nika Matvejeva piederīgajiem, kā arī vairākiem mūziķiem par piemiņas koncerta rīkošanu 24.septembrī koncertzālē Rīga.

Matvejevs dzimis 1958.gadā. Bija rokgrupas "Sīpoli" vokālists. Karjeras laikā piedalījies nozīmīgos Latvijas mūzikas festivālos, kā arī spēlējis vadošās lomas daudzās rokoperās. Strādājis ar komponistiem Mārtiņu Braunu un Zigmāru Liepiņu. Kā mūzikas autors, aranžētājs un izpildītājs piedalījies daudzos ierakstos. Rakstījis mūziku pilnmetrāžas mākslas filmām un anīmācijai.

Lielu viņa talanta pielūdzēju atzinību mūziķis izpelnījās par Kvazimodo lomas izpildījumu operā Parīzes "Dievmātes katedrāle".

Foto: Niks Matvejevs. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV