Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Uz rokfestivāla Klang! skatuves - Pienvedēja Piedzīvojumi

Easyget.lv, 28.04.2014. 08:54

Rokfestivālā „Klang!” uzstāsies pašmāju alternatīvā roka veterāni „Pienvedēja Pienvedēji”, kam šis ir īpašs gads – grupa svinēs 20. dzimšanas dienu, gatavojas jauniem ierakstiem un koncertiem.
Uz rokfestivāla Klang! skatuves - Pienvedēja Piedzīvojumi

25. – 26. jūlijā Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā otro gadu notiks rokfestivāls „Klang!”. Atšķirībā no pagājušā gada, šoreiz dalībnieku vidū vērojama lielāka stilu dažādība, kā arī būs viesi no Igaunijas („Evestus”, „Cantilena”), Polijas („Lacrima”), Krievijas („Arcanorum Astrum”) un Norvēģijas („Dominanz”). Kā stāsta Edgars Rakovskis, festivāla organizatoru pārstāvis, festivālā uzstāsies viena no pašmāju smagās mūzikas klausītāju iecienītākajām apvienībām „Frailty”, kas pērnā gada nogalē nosvinēja desmit gadu jubileju, savukārt 2014. gada beigām gatavo jaunu repertuāru. Līdzās vietējiem „doom metal” meistariem apmeklētājus priecēs latviešu smagā roka veterāni „Rūsa”, kas pērn savā 26 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē izdeva fanu ilgi gaidīto otro albumu „No vāka līdz vākam” un ar šo ierakstu pārliecinoši triumfēja Mūzikas ierakstu gada balvā „Zelta mikrofons” nominācijā „Labākais metāla un rokmūzikas albums”. Noteikti jāatzīmē vēl viena „Zelta mikrofona” ieguvēja – apvienība „Elkupe”, kas ieguva balvu kategorijā „Labākais alternatīvās mūzikas albums”. Festivāla dalībnieku vidū būs arī turboroka pamatlicēji, vienmēr kolorītie „Oranžās brīvdienas”, ar skarbu, bet patiesu pašironiju apveltītie „Jūdas Graši”, pankroka karognesēji „PND”, dziesmu „Draugs”, „Pastaiga” un citu hitu autori „Ak69”, kā arī apvienības „Rīta Stienis”, „All day long”, „Bloody Heels” un citi. „Klang!” smagākā daļa šogad pieder grupām „Enhet”, „Darrva”, „Deodium”, „Dehead” un „Traumatized”, kā arī leģendārajiem norvēģiem „Dominanz”.

Šogad plānoti arī festivālam veltīti koncerti: 30. maijā Cēsu „Fonoklubā” uzstāsies grupas „The Factor” un „Sanctimony”, bet 6. jūnijā Liepājas „Fontaine Palace” spēlēs „Bloody Heels”, „Art of keeping secrets” un „The Factor”. Plānots koncerts arī Rīgā, par ko informācija sekos.

Kā zināms, Kaspara Upaciera jeb Ufo vadītais radio „Boom FM” ir festivāla oficiālais radio, kura ietvaros notiek raidījums „Klangvakars”. Pēc neilga klusuma brīža jau pavisam drīz raidījuma darbība atsāksies ar jaunu saturu un koncepciju, par ko tiks ziņots festivāla sociālo portālu profilos, kā arī topošajā mājaslapā.

Festivāla organizatori īpaši pateicas SIA „Mediju Nams”, Sandrim Vanzovičam un žurnālam „Vakara Ziņas”, ar kuriem kopā sākta jauna rubrika „rock”. Turpmāk šeit varēs lasīt intervijas ar festivāla grupu dalībniekiem, organizatoriem, kā arī atrast citu informāciju gan par festivālu, gan ar to saistītajiem pasākumiem un pašmāju alternatīvās mūzikas skatuvi kopumā.

„Klang!” komanda priecājas paziņot par vēl vienu festivāla draugu un sadarbības partneri – portālu Alternative.lv. Tieši šāds būs vienas festivāla skatuves nosaukums un, sākot ar Maija mēnesi arī tur, varēs lasīt visu par un ap festivālu.

Biļetes uz festivālu pieejamas ierobežotā daudzumā (2000 gab.) un nopērkamas portālā ticketshop.lv (https://www.ticketshop.lv/site/events/view/813) par cenu 15 EUR. Festivāla dienā biļetes cena 20 EUR. Sīkāk par festivāla dalībniekiem, atrašanās vietu u.c. informācija pieejama Facebook lapā (https://www.facebook.com/kfestlv), kā arī vēlāk festivāla oficiālajā mājaslapā.

Foto: Pienvedēja Piedzīvojumi. Foto (c) Romans Kundeckis, kundeckis.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV