Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Čellu Dream Team un draugi koncertēs Rīgas Sv. Jāņa baznīcā

Easyget.lv, 28.04.2014. 13:14

2. maijā plkst. 18.00 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā notiks koncerts “Čellu Dream Team un draugi”, kurā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupa Dream Team muzicēs kopā ar ērģelnieci Ligitu Sneibi.

Klausītāju iemīļotais čellistu ansamblis vairākkārt uzstājies Latvijas dievnamos, taču Rīgas baznīcās tas vēl nav spēlējis un arī ar ērģeļu stabulēm sabalsosies pirmoreiz.

Koncerta moto skan – prom no ikdienas! Ligita Sneibe apburs klausītājus ar Johana Sebastiāna Baha viegli spārnoto Fantāziju BWV 572, kā arī franču ērģeļģēnija Luī Vjerna un mūsdienu itāļu ērģelnieka Eigēnio Marijas Fadžāni skaņdarbiem. Čellistu kopkora sniegumā klausīsimies Baha Sestā Brandenburgas koncerta pārlikumu, kā arī mūziku, ko sacerējuši divi nozīmīgi 19. gadsimta čellisti – kompozīcijas jomā neticami ražīgais Dāvids Popers un ievērojamais pedagogs Alfrēdo Pjati.

Viena no koncerta virsotnēm būs amerikāņu dziesmu autora un pianista, vairāku Grammy balvu laureāta Bērta Bakaraka dziesma South American Getaway, kas komponēta leģendārajam 1969. gada vilcienlaupītāju vesternam Butch Cassidy and the Sundance Kid. Programmu vainagos Riharda Zaļupes nesen komponētais opuss Rain, Steam and Speed, kura pasaules pirmatskaņojums notika Dream Team koncertā 27. martā un kas speciāli šim koncertam pārveidots čelliem un ērģelēm. Šī darba iedvesmas avots ir Dž. M. V. Tērnera (J.M.W. Turner, 1775–1851) iespaidīgā glezna “Lietus, tvaiks un ātrums”, kur intensīvā zeltainbrūnā krāsu noskaņā tēlots Temzu šķērsojošs vilciens.

Ansamblī Dream Team muzicē LNSO čellu grupas mūziķi Zane Guļāne, Lolita Lilje, Diana Ozoliņa, Ainārs Paukšēns, Mareta Prikule, Jānis Rinkulis, Ieva Upatniece un Dace Zālīte. Koncertā “Čellu Dream Team un draugi” ansamblis muzicēs paplašinātā sastāvā – par tā dalībniekiem kļūs Vīnē dzīvojošie čellisti Zita Varga no Horvātijas un Kristaps Bergs no Latvijas, kurus dzirdēsim arī solistu ampluā.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās , www.bilesuparadize.lv un stundu pirms koncerta koncerta norises vietā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV