Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Koncertzālē Ave Sol notiks koncertuzvedums "Klusu teikšu ļoti"

Easyget.lv, 28.04.2014. 14:56

1. maijā plkst. 18.00 koncertzālē Ave Sol notiks muzikāls uzvedums "Klusu teikšu ļoti", kurā Rīgas kamerkoris "Vox animae" diriģentes Sindijas Druvas vadībā kopā ar horeogrāfi Kristiānu Cimermani mūzikā un dejā atklās dažādu latviešu komponistu un dzejnieku pārdomas par mīlestību.

Koncertuzvedumā izvēlētas tautasdziesmu apdares un daudzveidīga oriģinālmūzika, kas liecina par pieķeršanās, kaislības un mīlestības jūtu dažādo dabu un spēju cilvēku aizvest visdažādākajos izjūtu piedzīvojumos un pārdzīvojumos. „Klusu teikšu ļoti” būs nokļūšana kāda cilvēka sapnī, ilgās un zemapziņā - tumšā, bet laimīgā pavasara naktī, kurā tiks atrastas atbildes un kurā radīsies jauni jautājumi. Komponistu Artūra Maskata, Imanta Kalniņa, Kaspara Zemīša, Valta Pūces, Jāņa Zālīša u.c darbos liela nozīme ir izvēlētajai dzejai - tā vienlaikus ir īpaša un savdabīga latviešu mīlas lirikas kolekcija.

Koncertuzveduma horeogrāfijas autore ir Kristiāna Cimermane, I-Dejas mājas modernās džeza dejas pasniedzēja, deju grupas Melnzeme dibinātāja. Deja ne tikai papildinās, bet radīs savus akcentus mūzikā, izmantojot kustību valodu. KOncertā "Klusu teikšu ļoti" kopā ar Kristiānu piedalīsies dejotājs Aigars Larionovs.

Kora un vokāli instrumentālās mūzikas un laikmetīgās dejas sintēzē nozīmīgas būs arī jaunās mākslinieces Līgas Goldbergas veidotās video projekcijas, paplašinot telpu un laiku. Uzvedumā piedalās mūziķi - pianiste Līga Eglīte, kontrabasiste Ilze Drozdova, ģitārists Artūrs Dzintars u.c.

Ieejas maksa EUR 1.50, biļetes būs pieejamas koncerta norises vietā pirms pasākuma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV