Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgā uzstāsies izcilais Brāmsa trio

Easyget.lv, 28.04.2014. 16:30

22. maijā plkst. 19:00 Lielajā ģildē uzstāsies izcilais vairāku starptautisku kamermūzikas konkursu laureāts Brāmsa trio no Krievijas.
Rīgā uzstāsies izcilais Brāmsa trio

Klavieru trio, kura sastāvā muzicē pianiste Natālija Rubinšteina, vijolnieks Nikolajs Sačenko un čellists Kirils Rodins, Rīgas klausītājiem piedāvās divu izcilu krievu komponistu sacerējumus klavieru trio sastāvam – Pētera Čaikovska Klavieru trio, kas tiek uzskatīts par komponista sarežģītāko klavierēm rakstīto skaņdarbu, un Dmitrija Šostakoviča Otro klavieru trio.

Brāmsa trio ir XIII Starptautiskā kameransambļu konkursa Trapani (Itālija, 1993) un I Starptautiskā J. Joahima konkursa Veimārā (Vācija, 1996) laureāts. Trio ir vienīgais Krievijas kameransamblis, kas koncertējis Lincas koncertzāles Brucknerhaus Lielajā zālē un Stambulas koncertzālē Cemal Reşit Rey, kā arī pirmais laicīgais kolektīvs, kas ar solo koncertu uzstājies Sv. Trīsvienības Sergija klosterī, kas uzskatāms par Krievijas pareizticības garīgo centru. Pēdēja laikā Brāmsa trio ar panākumiem piedalījies starptautiskos mūzikas festivālos Vīnē, Romā, Briselē, Stambulā, Melburnā, Seulā, Zagrebā, Poznaņā, Maskavā un Sanktpēterburgā.

Pianiste Natālija Rubinšteina (1971) absolvējusi Gņesinu mūzikas akadēmiju un Maskavas konservatoriju. Ir viena no Brāmsa trio dibinātājām un dalībniecēm. Paralēli darbam ansamblī Rubinšteina ir mākslas festivāla „Art-nojabrj” mākslinieciskā direktore un pasniedzēja Maskavas konservatorijā.

Vijolnieks Nikolajs Sačenko (1977) studējis Maskavas konservatorijā. 1995. gadā kļuvis par Starptautiskā L. Mocarta konkursa Augsburgā laureātu, bet 1998. gadā uzvarējis XI Starptautiskajā P. Čaikovska konkursā Maskavā. Sačenko koncertē Krievijā, Japānā, ASV, Ķīnā, kā arī Eiropas un Latīņamerikas valstīs. Piedalījies starptautiskos mūzikas festivālos Pekinā, Kronbergā, Prāgā un M. Rostropoviča festivālā Eviānā. Mūziķis sadarbojies ar daudziem izciliem diriģentiem un orķestriem, tostarp ar Juriju Bašmetu, Gidonu Krēmeru, Linnu Harellu, Vjačeslavu Ovčiņņikovu, Denisu Šapovalovu u. c.

Čellists Kirils Rodins (1963) absolvējis Maskavas konservatoriju. 1984. gadā uzvarējis Starptautiskajā konkursā Jeunesses musicales Belgradā, bet 1986. gadā – VIII Starptautiskajā P. Čaikovska konkursā Maskavā. Kopš 1986. gada ir Maskavas filharmonijas solists, uzstājies Krievijā un vairāk nekā 40 pasaules valstīs; bijis daudzu starptautisku mūzikas konkursu žūrijas loceklis. Šobrīd Rodins strādā par docētāju Maskavas konservatorijā, kā arī vada starptautiskas meistarklases Eiropas un Āzijas valstīs.

Koncertā Rīgā Brāmsa trio atskaņos Pētera Čaikovska Klavieru trio un Dmitrija Šostakoviča Otro klavieru trio, par kuru izpildījumu mūziķi ir jau iepriekš saņēmuši nedalītu kritiķu un publikas atzinību. Pēc koncerta Polijas pilsētā Poznaņa laikraksts Gazeta Wyborcza par Čaikovska Klavieru trio rakstīja: „Brāmsa trio ir spilgts krievu romantiskā muzicēšanas stila pārstāvis... Skaņas sulīgums un acumirklīgā noskaņu maiņa pārsteidza, mūziķi pilnībā izmantoja izdevību nodemonstrēt instrumentālo meistarību un spēlēja uz spēju robežas... Čaikovska trio bija īsts ekspresijas izvirdums.”

Savukārt par Šostakoviča Klavieru trio atskaņojumu mākslas zinātniece Svetlana Petuhova rakstīja „..Šostakoviča izpildījums spilgts, pārliecinošs, bieži pat lapidārs labā nozīmē, tas nedeva iespēju parastajām (nesaraujami saistītām ar priekšstatiem par šo konkrēto sacerējumu) filozofiskajām šaubām un pārdomām, bet aiztraucās garām gluži vienā, tikko dzimušā daudzslāņainā un daudzveidīgā emocionālā straumē.”

Biļetes biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Koncerta organizators: AR Production.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV