Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Rīgas Doma kora skola 20. jubileju svinēs ar trīs pasākumiem

Easyget.lv, 29.04.2014. 08:52

Rīgas Doma kora skolas 20 gadu jubilejas svinību sākumu 30. aprīlī iezīmēs Rīgas Doma kora skolas telpās atklātā absolventu fotoportretu izstāde, savukārt plkst. 18.00 kinoteātrī Kino Citadele pirmizrādi piedzīvos Adriānas Rozes dokumentālā filma "Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai". 1. maijā Lielajā ģildē plkst. 14.00 notiks koncerts – ģenerālmēģinājums, bet plkst. 18.00 svētku lielkoncerts.
Rīgas Doma kora skola 20. jubileju svinēs ar trīs pasākumiem

30. aprīlī Rīgas Doma kora skolas telpās tiks atklāta absolventu fotoportretu izstāde. Gandrīz visu fotogrāfiju autors pats ir skolas absolvents un Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” dziedātājs Aivars Krastiņš. Izstāde ir skolas iespēja palepoties ar saviem absolventiem – izcilām, sabiedrībā atpazīstamām un spilgtām personībām, no kuriem lielākā daļa būs iesaistīti arī jubilejas koncertā.

30. aprīlī plkst. 18.00 kinoteātrī Forum Cinemas varēs redzēt Adriānas Rozes dokumentālās filmas "Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai" pirmizrādi. Filmu veidojusi Rīgas Doma kora skola sadarbībā ar filmu studiju Mistrus Media. "Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai" ir muzikāli dokumentāla filma par izvēli sekot aicinājumam vai talantam. Filmas darbība risinās Rīgas Doma kora skolā un seko tās audzēkņu ikdienai, kuri atšķirīgos veidos izdzīvo un pieņem lēmumus par savu nākotni, vai arī bezrūpīgi bauda bērnību. Filma ir atgādinājums, ka talants ne vienmēr ir cilvēka aicinājums, un izvēle par labu vienam vai otram ir mūžsens jautājums. Filmas tapšanu atbalstījusi LR Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome. Filmu varēs skatīties Latvijas Televīzijas 1. kanālā 4. maijā plkst. 11.00.

1. maijā jubilejas lielkoncertā piedalīsies Rīgas Doma zēnu koris, Rīgas Doma meiteņu koris, RDKS jauktais koris, RDKS big band, džeza ansamblis, absolventu kopkoris, apvienotais koris, Sinfonietta Rīga, Latvian Voices, Instrumenti, Framest.

Absolventu kopkora un džeza grupas izpildījumā skanēs jaundarbs, ko skolas jubilejai veltījis komponists Uģis Prauliņš. "Skaņdarbs „Vai uzvara?” radīts pēc Aināra Rubiķa ierosmes. Līdz šim mums nav bijusi iespēja radoši sadarboties, tāpēc piekritu idejas realizācijai. Mani vienmēr ir piesaistījusi Ulda Bērziņa dzeja, atvērtās domas, kas pārlīst viena otrā. Šajās rindās ir sakoncentrēta mūžīgās cīņas ideja, mūžīgo pretmetu eksistence. Visur. Un tas ir tikai normāli. Šī teritorija, kas atrodas starp abām nāvēm, saucas: DZĪVE, dzīves laiks, kurā mums ir jāatbild uz dzīves izaicinājumiem, jādod darbs saviem talantiem. Es domāju, ka tas ir tas, kas tiek ieaudzināts Rīgas Doma kora skolas audzēkņos. Skaņdarbu ievada bungu solo, mūžīgais cīņā saucējs, spēka uzturētājs, spēka atmodinātājs”, stāsta Uģis Prauliņš.

Koncertu organizē Rīgas Doma kora skola sadarbībā ar VSIA „Latvijas Koncerti”. Koncertu atbalsta Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Foto: Rīgas Doma zēnu koris. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV