Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Aicina uz I Latvijas izglītības iestāžu Tautas mūzikas festivālu

Easyget.lv, 29.04.2014. 14:10

Valsts izglītības satura centrs sadarbība ar Jēkabpils Bērnu un jauniešu centru pirmo reizi organizē I Latvijas izglītības iestāžu Tautas mūzikas festivālu, kas notiks 30.aprīlī Jēkabpilī.

Festivāla laikā vairāk nekā 200 bērnu un jauniešu muzicēs ielu koncertos un festivāla koncertā „Ar saulīti rotāties” plkst.17:00 Jēkabpils tautas namā, kur koncertēs koklētāju ansambļi, lauku kapelas, instrumentālie un vokālie ansambļi, solisti vokālisti. Tautas mūzikas koporķestris koncerta noslēgumā izpildīs fragmentus no Valta Pūces kantātes „Saule sēja sudrabiņu” un finālu no Imanta Mežaraupa cikla Jāņa Grigaļa apdarē „Dod, Dieviņi, kalnā kāpti”.

Ar sauli reizē elpojot, dziedot un dzīvojot, ir veidots festivāla koncerts „Ar saulīti rotāties”, kur tautasdziesmai ierādīta goda vieta. Bērni un jaunieši ir tie, kas apliecina, ka senās latviešu dziedāšanas, dejošanas un muzicēšanas tradīcijas tiek turpinātas un godā turētas.

Visi interesenti aicināti piedalīties festivālā! Pasākums ir bezmaksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV