Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Izdota 14. Latvijas neatkarīgo grupu izlase „Odekolons”

Easyget.lv, 29.04.2014. 15:49 | komentāri (1)

Pēc desmit gadu pārtraukuma klajā nāk jaunākā Latvijas neatkarīgo grupu izlase „Odekolons”, ko sastādījis grupas Inokentijs Mārpls līderis un viens no radio NABA raidījuma Bitīt’matos vadītājiem - Dambis.
Izdota 14. Latvijas neatkarīgo grupu izlase „Odekolons”

Četrpadsmitā Latvijas neatkarīgo grupu izlase „Odekolons” seko 2004. gadā izdotajam dziesmu apkopojumam Nr. 12. „13. izlasei dziesmas tika savāktas, apkopotas, bet tā nepiedzīvoja izdošanu. Tomēr neizslēdzu iespēju to kādreiz īstenot,” izlašu numerāciju skaidro tās sastādītājs un izdevājs Dambis, piebilstot, ka jaunā izlase piedāvā daudz augstvērtīgāku muzikālo un ierakstu kvalitāti. „Man pašam šķiet, ka jaunajā „Odekolonā” ir daudz vairāk dziesmu ar hita potenciālu.”

Jaunajā albumā apkopotas 24 dziesmas. Starp grupām un mūziķiem - Židrūns, Bērnības milicija, Striķis, Inokentijs Mārpls, Starmetis, Ingus Baušķenieks, Martas asinis, Oranžās brīvdienas, Zig Zag, Čipsis un Dullais.

„Prieks, ka kāds grib paklausīties, ko esmu spēlējis, un tas ir ļoti jauki,” dziesmas „Acīm ciet” iekļaušanu izlasē lakoniski komentē Ingus Baušķenieks, kura daiļrade šajā dziesmu salikumā pārstāvēta pirmo reizi.

„Būsim atklāti, jaunai grupai kā mēs, kurai „Odekolona” izdošanas brīdī nav vairāk par pāris dziesmām, singla „Starp Citiem” iekļaušana izlasē ir svētki. Iekļūšana izlasē mums ir īpaša arī ar to, ka pirmo reizi redzēsim savu vārdu uz taustāma diska,” stāsta Mārtiņš Strautiņš no grupas Hipstokrātija, kas gatavojas maija beigās prezentēt debijas EP. „Personīgi man šis notikums ir svarīgs, jo esmu aktīvs veco „Odekolonu” klausītājs. Jau vairākus gadus manā mp3 atskaņotājā atrodas 2002, 2003. un 2004. gada izlases, tādējādi izglītoju gan draugus, gan kolēģus.”

"No sava pirmā izdevuma „Odekolons” skaidri demonstrē neatkarīgo mūziķu iespējas, prasmes, izaugsmi un šīs mūzikas vērtību Latvijā. Un lai kādā sastāvā mēs būtu, vienmēr ir patīkami atrasties zem Dambja zīmētajiem disku vāciņiem,” teic Edgars Šubrovskis, grupu Manta un Gaujarts dalībnieks.

Šajā reizē izlases vāka zīmējuma autore ir Sabīne Moore.

Ierakstu papildina grāmatiņa, kur pārskatāmā formā apkopota īsa informācija par izlasē iekļautajām grupām, tādējādi buklets nākotnē varētu kļūt par uzskatāmu Latvijas neatkarīgās mūzikas kustības liecību.

Izlases raudzības notiks piektdien, 2. maijā, klubā Nabaklab. Koncertā uzstāsies izlasē pārstāvētās grupas Ēnu kaleidoskops, Deskalighters un Jūdas Graši. Nedēļu vēlāk, 9. maijā, Nabaklab gaidāms raudzību otrais vakars ar grupu Manta un Starmetis un dueta Čipsis un Dullais piedalīšanos.

Jau šobrīd Latvijas neatkarīgo grupu izlasi „Odekolons” Nr. 14 ir iespējams iegādāties mūzikas ierakstu veikalos Randoms, UPE un LP, kā arī klubā Nabaklab, kafejnīcās Leningrad un Gauja.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV