Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LNSO kamermūzikas vakari maijā

Easyget.lv, 30.04.2014. 09:31

Pavasarīgos, skaistos un reibinošos maija vakarus LNSO mūziķi aicina pavadīt tuvāk mūzikai un tuvāk mūziķiem divos koncertos: 8. maijā plkst. 19.00 “TRIO variācijas” un 14. maijā plkst. 19.00 “Spēlē LNSO koncertmeistari II” koncertzālē “Lielā ģilde”.

Koncertā “Trio variācijas” būs četri mūziķi, pieci skaņdarbi un piecas dažādas instrumentu kombinācijas. Anetes Točas lokanā flauta, Mārtiņa Circeņa vijīgā klarnete, Ievas Upatnieces līganais čells un Elīnas Bērtiņas šmaugie klavierpirksti uzburs rokoko ornamentus (Haidns), elegantu neoklasicismu (Martinū), čārlstonisku tokātu (Konesons), mūžīgo vērtību zīmes (Karlsons) un klezmeriskas rotaļas (Mučinskis). Sagaidāms lielisks noskaņu kaleidoskops – ne mirkļa garlaicības!

Koncertā “Spēlē LNSO koncertmeistari II” muzicēs divi LNSO koka pūšaminstrumentālististi. Fagotu grupas koncertmeistars Jānis Semjonovs sava instrumenta iespējas rādīs visplašākajā spektrā – viņš izvēlējies Kamila Sensānsa brīnišķīgo Sonāti fagotam un klavierēm un Paula Hindemita sonāti. Līdzās šiem klasiskajiem opusiem mūsdienīgākas noskaņas piedāvās jaunās komponistes Evijas Vecumnieces sonāte, kas tapusi pirms pieciem gadiem, un Pētera Plakida komponētais asprātīgais skaņdarbs Capriccetto con Nemorino.

Arī LNSO mežragu grupas koncertmeistars Artūrs Šults rādīs vācu klasicista, nepelnīti maz spēlētā Paula Hindemita opusu – Sonāti mežragam un klavierēm, kurā mežrags gan daiļi dzied, gan sprigani lēkā. Līdzās – britu 20. gadsimta seniora Malkolma Ārnolda ļoti kustīgais konkursa skaņdarbs vienam pašam mežragam bez klavieru iejaukšanās un Romualda Kalsona “Poēma”, veltījums Arvīdam Klišānam, kurš bija LNSO mežragu grupas koncertmeistars vairāk nekā 50 gadu.

Abus kungus pie klavierēm atbalstīs Agnese Egliņa – vienmēr žirgtā, prasmīgā un izdomas pilnā mūziķe, kas bez šaubām ir viena no labākajām Latvijas pianistēm koncertmeistarēm.

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Informācija par biļetēm: 67213643 vai kase@lnso.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV