Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Dzelzs vilks, The Sound Poets, K.Remonts un citi papildina Positivus programmu

Easyget.lv, 30.04.2014. 10:25

Positivus festivāla programmu papildina latviešu mākslinieki - leģendārais K.Remonts, klausītāju atzinību iemantojušie Dzelzs Vilks un The Sound Poets, kā arī jaunie un daudzsološie Carnival Youth un daudzi citi.
Dzelzs vilks, The Sound Poets, K.Remonts un citi papildina Positivus programmu

Vairāk nekā 20 gadus ilga karjera, trīspadsmit studijas albumi, septiņas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas, izcili dzīvie koncerti un nedalīta fanu mīlestība – šīs ir tās lietas, kas Dzelzs Vilku bez šaubīšanās ļauj saukt par vienu no visu laiku labākajām Latvijas rokgrupām. Pēc vairāku gadu pauzes viņi beidzot atgriežas Positivus, lai izpildītu ne tikai savus nu jau leģendāros hītus, bet arī jaunas dziesmas no Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestra nesen izdotā konceptuālā albuma “Kālabad”.

Grupa The Sound Poets ir paspējusi iekarot tūkstošiem siržu Latvijā un ir ceļā uz starptautiskiem panākumiem. 2013. gadu grupa uzsāka ar debijas albuma “Tavs stāsts” izdošanu. Albums saņēmis Zelta Mikrofona apbalvojumu nominācijā “Gada Labākais Pop-rok albums”. The Sound Poets pazīstamākās dziesmas “Kalniem pāri” un “Tavs stāsts” ne tikai ilgstoši noturas pašmāju radio topos, bet jau iemantojušas uzmanību starp kaimiņu valstu klausītājiem.

K. Remonts pamatoti uzskatāma par vienu no neparastākajām pagājušā gadsimta 80. gadu apvienībām latviešu rokmūzikā, pirmkārt jau pateicoties dziesmām, kas izcēlās ne tik vien ar komplicētu melodisko un tembrālo uzbūvi un līdz tam nepieredzēti daudzveidīgu muzikālo dramaturģiju, bet arī nopietnas laikabiedru dzejas (Amanda Aizpuriete, Uldis Bērziņš, Jānis Kākulis, Egīls Zirnis u.c.) izmantojumu. Grupa tikko sniedza neaizmirstamu un enerģijas pilnu koncertu Palladium koncertzālē.

Viena no jaunajām pašmāju grupām alternatīvās indī mūzikas apvienība Carnival Youth tika izveidota 2011. Gadā un jau uzstājusies ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. Pavisam drīz, 10. maijā, Carnival Youth spēlēs savā pirmajā starptautiskajā festivālā Rietumeiropā – The Great Escape, kas notiek Braitonā Lielbritānijā. 26. maijā Carnival Youth izdos savu debijas minialbumu “Never Have Enough”.

 

Das Sonntags Legion, iespējams, ir vienīgais psihedēliskās folkmūzikas orķestris Latvijā, kurā apvienojušies mūziķi no tādām grupām kā Inokentijs Mārpls, S.I.L.S., Soundarcade un citām, kas šogad atgriežas Positivus festivālā, lai ar savas sapņainās mūzikas palīdzību liktu klausītājiem pilnībā atbrīvoties un kaut uz mirkli aizmirsties no apkārtējās pasaules.

Sākuši kopā muzicēt vien pašā 2012. gada izskaņā, jau iepriekšējā vasarā Laika Suns sevi pieteica kā, iespējams, šobrīd labāko rokgrupu Latvijā. Grupā ir apvienojušies jau pieredzējuši mūziķi no vairākiem pazīstamiem ansambļiem – Arnis Račinskis (Mofo, Kuba u.c.), Kārlis Butins (Parára), Kārlis Strūbergs (Momend) un Pēteris Lunde (The Sound Poets, Pienvedēja piedzīvojumi). Visu ziemu pavadījuši, cītīgi strādājot pie jauna materiāla, mūziķi ir gatavi sniegt neaizmirstamu koncertu.

I Love You skatuve festivālā vienmēr ir izcēlusies ar īpašu auru un sajūtu, ka mūziķi spēlē nevis tūkstošiem klausītāju, bet tieši jums. Šogad uz tās uzstāsies Carnival Youth, Laika Suns, Das Sonntags Legion, The Citizens, Nē, Pyro Trees, Martas Asinis un Starmetis.

Palladium skatuve šogad atradīsies ne tikai citā vietā, bet arī kļūs daudz plašāka, ļaujot baudīt mūziķu koncertus lielākai auditorijai. Uz skatuves šogad uzstāsies K.Remonts, The Sound Poets, Audience Killers, Rīgas Modes, Pikaso,  Manta un The Velvet Supernova.

Savukārt uz otrās lielākās festivāla skatuves - Nordea skatuves - līdzās jau izsludinātajiem Temples, Anna Calvi, Future Islands, Laura Mvula, of Montreal, Chet Faker, Junip, King Charles, MØ, Birth Of Joy, Kid Karate uzstāsies arī Dzelzs Vilks.

Visu skatuvju programmas vēl tiks papildinātas.

Festivāla trīs dienu biļete bez teltsvietas maksā EUR 57 un ar teltsvietu EUR 63. Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, „Biļešu Serviss” kasēs un Nordea bankomātos. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs.

Foto: The Sound Poets. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV