Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Biruta Ozoliņa un DJ Monsta uzstāsies bezmaksas koncertā Imantā

Easyget.lv, 30.04.2014. 11:25

Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā, Biruta Ozoliņa un DJ Monsta aicina uz īpašu veltījumu Latvijai - noskaņu koncertu „Sauli sēju” Rīgas Kultūras un atpūtas centrā Imanta.
Biruta Ozoliņa un DJ Monsta uzstāsies bezmaksas koncertā Imantā

Koncertā piedalās Biruta Ozoliņa (balss, kokle), DJ Monsta (elektronika), Mikus Čavarts (perkusijas), Toms Poišs (kontrabass). Tajā skanēs mūzika no grupas 2013. gadā izdotā albuma “Sauli sēju”, kas nominēts arī Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai. Skanēs kompozīcijas arī no topošā jaunā grupas albuma.

Programmā apkopotas Latgales un Kurzemes tautasdziesmas, kuras Biruta Ozoliņa meklējusi un atradusi gan folkloras krātuvē, gan personiskajās ekspedīcijās. Tās nevieno kopīga tematika, jo tautasdziesmās tiek apdziedāta dzīve visās tās izpausmēs, iekļaujot savu pieredzi. DJ Monsta elektroniskā mūzika veido savdabīgu postamentu Birutas dziedājumam, un tieši tāpat kā vokāls, perkusijas un kontrabasa partijas, tiek izpildīta dzīvajā – koncerta norises vietā reālajā laikā izmantojot īpašas tehnoloģijas. Jebkurš tautasdziesmas izpildījums prasa zināmu spēju improvizēt, jo tautasdziesmas būtība slēpjas tās mainībā.

Koncerts “Sauli sēju” ir meditatīvs un pozitīvi uzlādējošs latviskās dzīvesziņas vēstījums, kurā izpaužas cieņa un mīlestība pret vissenāko latviešu mūzikā – tautasdziesmu.

Koncerta sākums plkst. 14.00. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kurus ikviens var saņemt kultūras centrā Imanta, Anniņmuižas bulvārī 29, katru dienu, arī brīvdienās, no 10.00 līdz 20.00. Tos būs iespējams saņemt arī koncerta dienā, ja ielūgumi būs vēl pieejami. Informācija pa tālruni: 67181937.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV