Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kori no ASV atskaņos latviešu komponistu skaņdarbus

Easyget.lv, 30.04.2014. 16:27

Maijā Rīgā ar koncertiem viesosies vairāki ievērojami kori no ASV un Lielbritānijas, kā arī jauniešu simfoniskais orķestris no DeKalbas apgabala ASV, lai sniegtu bezmaksas koncertus Latvijas baznīcās.

Koncerti notiks no 24. līdz 30. maijam Rīgā - Svētā Pētera baznīcā un Svētā Jāņa baznīcā. Vienā no tiem uzstāsies arī Emīla Dārziņa jauktais koris no Latvijas.

Koru koncertu sērija Latvijā norisinājās arī pērn un guva plašu popularitāti gan no vietējo iedzīvotāju, gan pilsētas viesu vidū. Šogad Latvijā viesosies jauktais koris Vasari singers no Lielbritānijas, Doanas koledžas jauktais studentu koris no ASV, Millikinas Universitātes jauktais studentu koris no ASV, kas uzstāsies kopā ar Emīla Dārziņa jaukto kori no Latvijas, kā arī DeKalbas jauniešu simfoniskais orķestris no ASV.

24.maijā pulksten 18.00 Svētā Pētera baznīcā
Millikinas Universitātes jauktais studentu koris (ASV) un Emīla Dārziņa jauktais koris (Latvija)
Repertuārā – mūsdienu dažādu tautu komponistu un klasiskā spirituālā mūzika. Latviešu komponista Riharda Dubras Stetit Angelus, B.E.Galante (ASV, Vašingtona), U.Sisasks (Igaunija), P.Lukaševskis (Polija), Grammy balvas laureāts E.Vaitakrs (ASV), arī J.S.Bahs, Dž.Gabrieli, V.Bilings u.c.

26.maijā pulksten 19.00 Svētā Jāņa baznīcā
Doanas koledžas jauktais studentu koris (ASV)
Repertuārā – ASV un Baltijas komponistu kora mūzika (Ē.Ešenvalds, J.Karlsons, U.Sisasks, V.Miškinis u.c.), spirituāla mūzika.

27.maijā pulksten 19.00 Svētā Pētera baznīcā
Jauktais koris koris Vasari singers (Lielbritānija)
Repertuārā – klasiskā un mūsdienu koru mūzika. Ievērojami Anglijas viduslaiku un renesanses laika komponisti O.Gibons, V.Bērds, P.Filips, Lielbritānijas mūsdienu klasiskās mūzikas spīdekļi Dž. Ratbouns, G. Džeksons, kā arī J.S.Bahs, fragmenti no S.Rahmaņinova leģendārā sakrālās mūzikas skaņdarba Vespers u.c.

30.maijā pulksten 18.30  Svētā Pētera baznīcā
DeKalbas jauniešu simfoniskais orķestris (ASV)
Repertuārā – mūsdienu komponistu un populāru izpildītāju melodijas, klasika. L.Bernšteina West Side Story, Coldplay Viva la Vida, J.Vītola Dramatic overture, Ž.Sibeliusa Finlandia, Ž.Bizē Karmenas maršs u.c.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV