Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sākas talantu konkursa „Ineses Galantes Talanti.LV” pusfināli

Easyget.lv, 06.05.2014. 09:42

Otrdien, 6.maijā, sāksies klasiskās mūzikas un džeza talantu konkursa „Ineses Galantes Talanti.LV” pusfināli jeb konkursa II kārta. Kopumā piecos pusfinālos Rīgā, Rēzeknē un Ventspilī uzstāsies 166 jaunie talanti no visas Latvijas.

Pusfinālos žūrija Ineses Galantes vadībā klātienē noklausīsies talantu uzstāšanos, un pēc tam labākie dalībnieki tiks izvirzīti konkursa finālam.

Otrajā konkursa kārtā dalībniekiem būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi līdz 15 minūtēm.
Noklausīšanās notiks:

6., 9. un 10. maijā Rīgas 3. mūzikas skolā,
trešdien, 7. maijā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā,
ceturtdien, 8. maijā Ventspils mūzikas vidusskolā.
Konkursa kulminācija būs fināls, kas notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā 18. maijā. Konkursa fināla noklausīšanās paredzama visas dienas garumā, uz kuru tiek aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

Turpinās balsojums par „Publikas simpātiju” balvu

Paralēli turpinās arī balsojums par „Publikas simpātijas” balvu konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv, kur ikvienam līdz 15.maijam būs arī iespējams nobalsot par savu simpātiju. Šis balsojums arī noteiks, kurš talants saņems „Publikas simpātijas” balvu – 500 Eur ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam. Pirmajā nedēļā par saviem favorītiem cilvēki bija nobalsojuši 21.000 reižu.

Konkursā kopumā bija pieteikušies 280 dalībnieki. Konkursā ir pārstāvēta gan klasika, gan džezs, jaunākajam no pieteiktajiem dalībniekiem ir tikai 4 gadi.

Plašs balvu fonds

Visās konkursa kategorijās tiks pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem - attiecīgi 500, 300 un 100 EUR apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā iegūs mācību stipendiju 100 EUR mēnesī uz pusgadu. Visnozīmīgākā balva visu četru kategoriju uzvarētājiem būs uzaicinājums uzstāties festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē šī gada augustā. Apkopojot publikas balsojuma rezultātus tiks piešķirta "Publikas simpātijas" balva - 500 EUR ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam.

Papildus balva tiks pasniegta skolai, kura konkursam iesūtījusi visvairāk pieteikumus – šī skola saņems balvā 500 Eiro un 30 ielūgumus uz 10 gadu jubilejas festivālu „Summertime – aicina Inese Galante” (11. – 17. augusts).
Konkursu organizē Ineses Galantes Fonds sadarbībā ar Olainfarm un ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu, kā arī ar Latvijas Dzelzceļa atbalstu.

Nolikums un papildu informācija par talantu konkursa norisi ir pieejama konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv. Tajā arī tiks publicēti pusfinālam izvirzītie konkursa video.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV