Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas koristi vienojas kopīgās Koru spēlēs

Easyget.lv, 06.05.2014. 09:53

17. maijā Mežaparka estrādes apkārtnē notiks vērienīgs sadraudzības pasākums koriem „Koru spēles - Dziesmotais kauss”.

Pasākuma iecere ir veicināt koru aktivitāti Dziesmu svētku starpposmā. Pasākumā kori tiks aicināti cīnīties par 2014. gada dziesmotākā, erudītākā un sportiskākā kora titulu, saņemot arī dažādas balvas no atbalstītājiem un ceļojošo „Koru spēļu” kausu, informē informē projekta vadītāja Santa Vancāne.

Pasākums notiks Mežaparka estrādes apkārtnē, kur kori centīsies atrisināt visdažādākās mūzikas, un ne tikai, mīklas - būs gan jādzied, gan jādejo, gan jāpielieto radošā domāšana, lai izpildītu kādu no uzdevumiem precīzi. Kopumā būs vairāk nekā desmit kontrolpunkti, kuri būs jāveic noteiktā laika posmā. Kurš izrādīsies ātrākais, stiprākais un muzikālākais šoreiz? Viegli nebūs, jo, kas slēpjas aiz tādiem uzdevuma nosaukumiem, kā „Intonācija”, „Tēmas apvērsums”, „Harmonija” u.c., noteikti nav iespējams paredzēt, bet to visu mēs noskaidrosim 17.maijā, teic Vancāne.

Lai veicinātu koru ne tikai kopā būšanas prieku, bet arī turpmāku sadraudzību, kori tiks aicināti ar savu kolektīvu iepazīstināt arī pārējos pasākuma dalībniekus, sagatavojot sava kolektīva raksturojošu priekšnesumu, ko katrs kolektīvs atrādīs pasākuma apbalvošanas ballē, kas notiks Biznesa augstskolas „Turība” telpās, kopā ar grupu „Tonick”. Līdz ar dzīvās mūzikas pavadījumu, pasākuma dalībniekus gaidīs vēl dažādi citi pārsteigumi.

Vēl ir iespējams pasākumam pieteikties koriem no visas Latvijas, lai kopā dalītos piedzīvojumos. Vairāk informācijas pasākuma organizatoru, kamerkora „Tonika”, mājas lapā www.kamerkoristonika.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV