Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dokumentālā īsfilma “Ļaujiet iet” par Imanti Daksi skatāma internetā

Easyget.lv, 06.05.2014. 10:08

Toma Taukuļa dokumentālā īsfilma "Ļaujiet iet" ir ieskats mūziķa radošajā ciklā, viņam tiekoties ar laiku un vientulību. Filmas centrā atrodas Imants Daksis (šobrīd: Imants Aurora Daksis), bet pats projekts tapis vairāk nekā divu gadu garumā.
Dokumentālā īsfilma “Ļaujiet iet” par Imanti Daksi skatāma internetā

Imants Aurora Daksis ir savdabīgs mūziķis ar bagātīgu un daudznozīmīgu muzikālo materiālu, ko pārsvarā izpilda un izdod kā solo mākslinieks. Viņa izpildījums ir emocionāls un atbrīvots, savukārt ekspresijas un šamanisku balss efektu izmantošanas dēļ viņš tiek dēvēts par kliedzošā folka un šamaniskās popmūzikas pārstāvi.

Jaunais autors/režisors Toms Taukulis projektu komentē šādi: „Ir maz tādu radošu cilvēku mūsu brīnišķīgajā zemē, kas patiesi un bez apstājas caur sevi projicē apbrīnojamu enerģiju. Imants tiek uztverts dažādi un tie, kas pazīst viņa daiļradi, zina, ka viņš nestāv uz vietas, bet gan nepārtraukti mainās un attīstās visā, ko dara. Es ar savu vēlmi un kameru parādījos brīdī, kad viņa dzīvesveids, tobrīd pilns vientulības un miera, un esība bija kārtējo reizi restartējušies – ceļā uz jaunu sākumu”.

Šobrīd 20 minūtes garā īsfilma „Ļaujiet iet” uz nenoteiktu laiku tiek piedāvāta apskatei internetā ar angļu subtitriem (skat. zemāk). Līdz šim tā rādīta vien slēgtam skatītāju lokam un savu pirmo publisko izrādīšanu piedzīvoja 22. martā klubā Nabaklab. 17. maijā filma tiks rādīta vēl vienu reizi Imanta Auroras koncerta ietvaros Liepājā, klubā Fonatine Fire Bar.

Īsfilmu producējusi kompānija Fly For Film (producents: Kaspars Braķis) un tās pabeigšanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla Fonds.

https://vimeo.com/93027541

Foto: Imants Daksis. Foto no personīgā arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV