Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Sāk tirgot biļetes uz Kolina Stetsona koncertu Durbē

Easyget.lv, 06.05.2014. 10:16

Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz 13. jūlijā gaidāmo talantīgā saksofonista Kolina Stetsona (Colin Stetson) koncertu Durbes luterāņu baznīcā.
Sāk tirgot biļetes uz Kolina Stetsona koncertu Durbē

Biļetes nopērkamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī internetā – www.bilesuparadize.lv. Pirmās 40 biļetes tiek tirgotas par īpašu cenu – 13,- EUR. Uz koncertu kopumā tiek pārdotas vien 250 nenumurētas sēdvietas.

Kā ziņots, 13. Jūlijā Durbes luterāņu baznīcā savu vienīgo koncertu Baltijas valstīs sniegs viens no ievērojamākajiem mūslaiku mūziķiem-pūšaminstrumentālistiem, kurš spējis citādi tik akadēmiskos instrumentus ievest pavisam citos plašumos, izpelnoties atzinību gan akadēmiskajā/ avangarda/ džeza sabiedrībā, gan populārās mūzikas cienītāju vidū. Un ne velti – viņa īpaši izkoptā elpas tehnika, spēlējot savu iecienītāko instrumentu – saksofonu, vien ir apbrīnas vērta. Skaņu slāņi, kas citu mūziķu gadījumā tiek klāti, izmantojot dažādas papildierīces, “cilpošanas” tehniku utml., ir vien 10 pirkstu un ieelpas-izelpas nopelns.

Ārpus savas solo karjeras K. Stetsons muzicējis kopā gan koncertos, gan ierakstot albumus ar tādiem mūziķiem un kolektīviem kā Toms Veitss (Tom Waits), Lū Rīds un Lorija Andersone (Lou Reed & Laurie Anderson), mūslaiku grandiem “TV On The Radio”, “Arcade Fire”, ”Bon Iver” un citiem. Turklāt, ar pēdējiem diviem K. Stetsona sadarbība turpinās joprojām, jo daļu laika viņš pavada, koncertēdams grupu sastāvos.

2011. gadā izdotais mūziķa otrais solo albums un reizē otrā iecerētās triloģijas daļa – “New History Warfare Vol. 2: Judges” – izraisīja plašu un sajūsminātu rezonansi kritiķu vidū, atzinīgus vārdus saņemot gan no džeza pazinēju un cienītāju “flanga”, gan neatkarīgās jeb “indie” (no angļu val.) roka un popmūzikas piekritējiem. Albums togad tika nominēts “Polaris” balvai, ko sarunvalodā nereti dēvē par “Kanādas “Grammy””, gada noslēgumā tas ierindojās daudzu cienījamāko un ietekmīgāko mūzikas mediju topos – “Pitchfork”, “Tiny Mix Tapes”, “SPIN”, “The Village Voice” u. c. Stetsona neskaitāmās uzstāšanās gan festivālos (t. sk. arī “SXSW”, “All Tomorrow’s Parties” un citi), gan starptautiskos džeza mūzikas sarīkojumos ātri vien nostiprināja viņa kā daudzpusīga un vrituoza mūziķa reputāciju plašā internacionālā interesentu lokā.

Pagājušā gada aprīlī klajā nāca triloģiju noslēdzošais ieraksts “New History Warfare Vol. 3: To See More Light”. “Meistardarbs!” rakstījuši “Exclaim!”, “Stetsons ir polifonijas un virselpas meistars,” recenzijā izsaucies žurnāls “The Wire”. Un tie ir tikai daži no sajūsmas pilnajiem komentāriem par Kolina Stetsona daiļradi. Arī šis albums iekļuva “Polaris” balvas finālistu vidū. Jāmin arī, ka Kolina mūzika tikusi izmantota arī kinematogrāfā – tā dzirdama “Oskaru” ieguvušajā drāmā “12 gadi verdzībā”, kā arī izvēlēta par drīzumā televīzijā gaidāmā, Stīvena Soderberga (Steven Soderbergh) režisētā seriāla “The Knick” ar Klaivu Ouvenu (Clive Owen) galvenajā lomā oficiālo muzikālo tēmu.

Kolina Stetsona koncerts Durbes luterāņu baznīcā notiks šī gada mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla “Zemlika” (24. un 25. oktobris) gaidās.

Internetā: www.colinstetson.com

Kolins Stetsons uzstājas “Polaris” balvu pasniegšanas ceremonijā:

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV