Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

RSU jauktais koris „Rīga” gūst panākumus konkursā Austrijā

Easyget.lv, 07.05.2014. 10:07

Rīgas Stradiņa universitātes jauktais koris „Rīga” nupat atgriezies no Austrijas, kur veiksmīgi piedalījies 12.Starptautiskajā koru konkursā un festivālā Bad Išlā (Bad Ischl), mājās koris atvedot divus zelta diplomus un uzvaru folkloras kategorijā.

Konkursā RSU jauktais koris „Rīga” piedalījās divās kategorijās – folkloras un jaukto koru grupā. Izpildot Jura Vaivoda un Jēkaba Graubiņa apdarinātās tautas melodijas, korim izdevies apliecināt latviešu tradicionālās mūzikas senās tradīcijas, apsteidzot korus no Horvātijas, Igaunijas un Turcijas un gūstot pārliecinošu uzvaru kategorijā. Savukārt, jaukto koru kategorijā koris „Rīga” piekāpies vien Stokholmas mūzikas ģimnāzijas jauktajam korim. Šajā konkursa kategorijā izpildīti Jāzepa Vītola, Ērika Ešenvalda, Gvido Lopesa Gavilāna un Pētera Vaska skaņdarbi, demonstrējot kora priekšnesuma daudzveidību, vēsta Laura Leimane, RSU jauktā kora „Rīga” prezidente.

Festivāla ietvaros RSU jauktais koris „Rīga” piedalījies arī atklāšanas koncertā, izpildot latviešu tautasdziesmas un oficiālo 8.Pasaules koru olimpiādes himnu Ē.Ešenvalda „My Song”, kā arī piedalījies cīņā par konkursa spēcīgākā kora titulu.

Konkursā Bad Išlā, kas noritēja no 30.aprīļa līdz 4.maijam, piedalījās 22 kori no 16 valstīm. Tas pirmo reizi ir iekļauts starptautiskās kormūzikas organizācijas INTERKULTUR pasākumu sarakstā, kas apliecina tā augsto kvalitāti. Konkursa žūrijā darbojās kormūzikas eksperti no Austrijas, Serbijas, Norvēģijas, Grieķijas, kā arī diriģents Romāns Vanags no Latvijas.

RSU jauktais koris „Rīga” dibināts 1951. gadā. Gandrīz 20 gadu (1967-1986) koris darbojies ievērojamā diriģenta prof. Jāņa Dūmiņa vadībā. Šobrīd kori vada diriģente Evita Taranda un kormeistars Roberts Hansons. Savas ilgās pastāvēšanas laikā koris ir koncertējis daudzās pasaules valstīs, izpelnījies starptautisku atzinību un pabijis laureāta godā daudzās skatēs un konkursos. Šobrīd korī dzied 60 dziedātāji, to vidū arī vairāki RSU ārvalstu studenti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV