Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Rīgas Ritmu programmā - Jeff Lorber Fusion

Easyget.lv, 07.05.2014. 12:01

4. jūlijā Rīgas Kongresu namā festivāla “Rīgas Ritmi 2014” koncertā uzstāsies laikmetīgā džeza trio Jeff Lorber Fusion.
Rīgas Ritmu programmā - Jeff Lorber Fusion

Vairāku „Grammy” balvu nominants, taustiņinstrumentālists, komponists un producents Džefs Lorbers ir ierakstījis savu vārdu džeza vēsturē kā „jazz fusion” žanra aizsācējs un pamatlicējs. „Jazz fusion” skanējumam raksturīgs tradicionālā džeza apvienojums ar roka, R&B, funk un citu mūzikas žanru elementiem. Nu jau jēdziens „fusion” ir kļuvis par daļu no laikmetīgā džeza, bet Lorbers joprojām meklē arvien jaunas izpausmes un eksperimentē ar muzikālajām formām.

Vairāk nekā 30 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē laikmetīgā džeza trio „Jeff Lorber Fusion”, kura sastāvā spēlē grupas līderis Džefs Lorbers kopā ar basistu Džimmiju Haslipu un saksofonistu Ēriku Marientālu, ir sevi pierādījis kā mākslinieciski drosmīgu un vienlaikus arī komerciāli veiksmīgu muzikālo apvienību, kas vieno klausītājus dažādās pasaules malās, kultūrās un paaudzēs. „Jeff Lorber Fusion” aizrauj publiku ar īpašu un sev vien raksturīgu skanējumu, kas izpaužas caur sarežģītām harmonijām, netradicionālu ritma pierakstu un dažādu mūzikas stilu niansēm, kas ievītas džeza skaņdarbos.

„Jeff Lorber Fusion” var lepoties ar virkni dažādu starptautisku džeza mūzikas apbalvojumu, kā arī to, ka vairāki viņu albumi iekļuvuši starp „Grammy” balvas nominantiem, arī pēdējais „Jeff Lorber Fusion” albums „Hacienda”, kas nāca klajā 2013. gada augustā, tika nominēts „Grammy” balvai kā labākais instrumentālais popa albums. Albums pārsteidz ar virtuoziem skaņdarbiem, kas papildināti ar funk un Latīņamerikas ritmiem. Muzikālais sniegums arī vienlaikus atspoguļo lielo aizrautību, kas raksturo šos mūziķus, meklējot, eksperimentējot un atklājot arvien jaunas džeza nianses, ritmus un neparastas akordu maiņas.

Džefs Lorbers paralēli darbībai savā grupā ir pazīstams arī kā džeza solo mākslinieks, un karjeras laikā ir izdevis 14 solo albumus. Kā par savu muzikālo darbību stāsta pats Lorbers: „Es vienmēr cenšos paplašināt savu muzikālo skaņu gammu un virzīties ārpus vienmuļiem rāmjiem, tādā veidā radot džezam pavisam jaunu un vēl iepriekš nedzirdētu skanējumu”.

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV