Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Labākais Maskavas retro kolektīvs VIA Tatjana pirmo reizi koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 07.05.2014. 14:17

10. maijā plkst. 20:00 Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves ziedošajā ābeļdārzā un 11. maijā plkst 19.00 Latvijas radio 1.studijā uzstāsies retro kolektīvs VIA Tatjana.
Labākais Maskavas retro kolektīvs VIA Tatjana pirmo reizi koncertēs Rīgā

Ansambļa sastāvā sastapsiet septiņas skaistas sievietes, tērpušās 50.gadu tērpos. Galvaspilsētas muzikālo un teātra augstskolu absolventes „lieliskais septiņnieks”, kuru repertuārs aptver laika posmu no XX gadsimta 30.- 60.gadiem.

Koncerts aizvedīs klausītājus uz XX gadsimta vidus posmu. Sirsnīgas un draiskas melodijas par mīlestību, draudzību, laimi uz mirkli atgriezīs mūs burvīgā laikmetā, kur šņāc patefons, sievietes valkā krepdešīna kleitas, un gaisā virmo smaržu "Sarkanā Maskava" aromāts. Virtuoza stilizācija, skanīgas balsis, asprātīgi aranžējumi un dziesma, kuras mums visiem tuvas kopš bērnības.

Šīs meitenes nevis vienkārši izpilda vecās dziesmas — viņas prot nostalģiju pārvērst maģijā, ikvienu numuru slīpējot kā dārgakmeni. Meitenes ir ļoti atšķirīgas, katrai no viņām sava loma, sava intonācija. Te koķetīgums, te kautrīgums, kuru nomaina huligāniski ritmi un trakulīgas, puiciskas draiskulības. VIA «Таtjana» dalībnieces mums šķiet pazīstamas no nu jau aizvadītā XX gadsimta vecajām kinofilmām un fotogrāfijām. VIA repertuārā ienākušas dziesmas no Utjosova, kā arī Klaudijas Šuļženko, Izabellas Jurjevas, Annas Germanas u.c. repertuāra. Tās ar «bis» saucieniem sveic gan jaunieši, gan cienīgi intelektuāļi, - dažādu vecumu un noskaņojumu cilvēki.

Maskavas iedzīvotāji un viesi dzird un redz VIA "Таtjana" uz dažādu teātru skatuvēm un galvaspilsētas klubos, kā arī meitenes uzstājušās tādos pasākumos kā: Мaskavas Starptautiskais kinofestivāls, festivāls "Kinotavrs", prēmijas "Zolotoj orel" pasniegšanas ceremonija, augstās modes nedēļa Milānā, televīzijas projektos: „Večerņij Urgant”, „Čto? Gde? Kogda?” u.c.

Vairāk: http://viatatiana.ru/

Pieteikties uz koncertu Latvijas radio, rakstot uz e-pastu: linija@pr-linija.lv. Līdzi jābūt personu apliecinošiem dokumentiem.

Koncertus organizē mārketinga aģentūra „PR Linija”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV