Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Grupa Jumprava 30 gadus svinēs ar jaunu albumu un koncerttūri

Easyget.lv, 07.05.2014. 16:09

Leģendārā latviešu grupa „Jumprava” šogad svin 30 gadu jubileju un, atzīmējot apaļo gadskārtu, izdos jaunu albumu „Laiks runā”. Rudenī ar īpašu jubilejas koncertprogrammu grupa „Jumprava” dosies tūrē pa Latviju.
Grupa Jumprava 30 gadus svinēs ar jaunu albumu un koncerttūri

Grupa „Jumprava” pārstāv elektroniskās mūzikas, sintpop un popmūzikas žanrus. Popularitāti un publikas mīlestību grupa iekaroja 80.gadu beigās, kad tās dziedātās dziesmas „Ziemeļmeita” un „Tālu aizgāja” cilvēkiem šķita īpaši tuvas un nozīmīgas. Starp grupas „Jumprava” hītiem ir arī ”Mākonis”, „Peldētājs”, „Prom no pilsētas”, „Vēlreiz”, „Nedaudz par viņu”, savukārt dziesma „Par rozēm”, kas ir arī viens no pirmajiem grupas radītajiem skaņdarbiem, arvien nav zaudējis savu aktualitāti latviešu romantisko dziesmu topā. Kopumā grupa savā pastāvēšanas laikā izdevusi 11 albumus un ierakstījusi vairāk nekā 100 dziesmas.

No 1984.gada, kad dibināta grupa „Jumprava”, tās sastāvs ir mainījies, taču oktobrī gaidāmajā jubilejas koncerttūrē „Jumprava 30” uzstāsies kopš 1987.gada nemainīgais sastāvs – trīs Aigari un Ainārs.

Viens no grupas „Jumprava” dibinātājiem Ainārs Ašmanis, kurš spēlē basģitāru, atceras: „Grupu dibinājām divatā ar bundzinieku un pamazām pievienojās pārējie mūziķi. Tajā laikā mūsu dziesmas bija veids kā netieši paust savus uzskatus un viedokli. Ar tādu izteikšanās veidu guvām daudz līdzīgi domājošus – fanus, kas mūs saprata, atbalstīja un ir ar mums joprojām.” Dziedātājs un dziesmu autors Aigars Krēsla, kurš „Jumpravas” sastāvam pievienojās pāris gadus pēc grupas izveidošanas, piebilst: „Lielākie grupas hīti vienmēr bijuši klausītāju izvēlēti, un ticu, ka tam par pamatu bijusi tā kopējā sajūta starp mums, kas veidojusies varbūt tāpēc, ka esam nogājuši to pašu ceļu, ko mūsu cienītāji - no dumpīgiem jauniešiem līdz ne tik jauniem romantiķiem”.
Grupas puiši jau aprīlī ir pabeiguši darbu pie jaunā albuma „Laiks runā” un mēģinājumos sākuši aktīvu darbu pie jubilejas tūres „Jumprava 30” koncertprogrammas gaidāmajiem koncertiem.

Jaunais albums „Laiks runā” ir kā grupas 30.gadu domu apkopojums. Albumā ir jaunas grupas dalībnieku komponētas dziesmas, kā arī no jauna ierakstītas iepriekš piemirstas melodijas. Interesanti, ka tādas kompozīcijas kā „Kareivis”, „Kur sākums”, „Glāb” un citas pie grupas nonāca no fanu koncertierakstiem, kas veikti 80.gadu beigās, un līdz šim bija nepelnīti aizmirstas. Aigars Grāvers, kurš studijā strādāja pie CD ierakstiem apgalvo, ka „albumā nav kompozīcijas, kas tur atrastos tāpat vien, viss ir loģiski, secīgi, un kas svarīgi – bez banalitātes. „Laiks runā” ir albums ar stabilu vēstījumu un skatu nākotnē”. Savukārt jubilejas koncertu sesijas programma gaidāma ar retrospektīvu ievirzi – skanēs dziesmas no visa grupas darbības laika.

Pēc septiņiem koncertiem Latvijas lielākajās pilsētās – Rēzeknē, Liepājā, Valmierā, Jelgavā, Jēkabpilī, Ogrē un Cēsīs - jaunajā Vidzemes koncertzālē „Cēsis”, īsta ballīte tiks sarīkota koncertzālē Palladium – 13. un 14. novembrī.

Biļetes uz visiem „Jumprava 30” koncertiem pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas 7-17 Eur.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV