Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Intara Busuļa ikgadējais koncerts būs veltīts Jāņa Elsberga jubilejai

Easyget.lv, 08.05.2014. 13:36

Ikgadējais Intara Busuļa solo koncerts Dzintaru koncertzālē notiks 30. jūnijā. Šogad tas būs veltīts dzejniekam Jānim Elsbergam, ar kuru Intars Busulis un Kārlis Lācis sadarbojas kopš 2007. gada.
Intara Busuļa ikgadējais koncerts būs veltīts Jāņa Elsberga jubilejai

Ilgās sadarbības laikā ir tapuši trīs Intara solo albumi (КИNO, AKTs, CITĀ©), kuros teju puse no iekļautajām dziesmām latviešu valodā, ir ar Jāņa Elsberga vārdiem un ir guvušas lielu klausītāju atzinību – Brīvdiena, Zīmēšana, Bēbīšu maršs u.c.

Koncerts tiek veidots divās daļās, neiztrūkstoša vieta Intara Busuļa koncertos ir humoram un nopietnībai. Jau tagad mēģinājumu procesā grupa domā par to, kā atvilknē noglabātajām un nedaudz piemirstajām dziesmām piedot jaunu skanējumu un vizuālo baudījumu, stāsta mūziķu pārstāve Una Taal.

“Patīkami, protams, kaut arī mazliet dīvaini ziemas bērnam, janvārī dzimušam, dzimšanas dienu svinēt pēc Jāņiem. Ko tādu var izdomāt tikai tik dulli cilvēki kā Intars Busulis un Kārlis Lācis, un viņu komanda! Es esmu pateicīgs par šo sadarbību nu jau septiņu gadu garumā – tā man palīdzēja tikt ārā no krīzes. Gan no ekonomiskās, kas mums visiem gāja pāri, gan arī radošās – parastā dzejošana jau kādu laiku bija iegājusi strupceļā, bet izrādījās, ka tā tikai gaidīja atdzimšanu citā formā. Un īstenojās tas, ko es neapzināti biju gaidījis ilgus gadus, – varēju beidzot apvienot savu muzikālo pusi, kas man nāk no tēva, un literāro pusi, kas nāk no mātes.

Trīs albumi, divi mūzikli un vēl šis tas ārpus šiem projektiem. Daudz vai maz? Kāda šķirba?
Labākais tas, ka viss ir noticis ne tikai ar sūru darbu – to, protams, neaizmirsīsim! – bet arī ar lielu prieku, visādiem humoriem un ēverģēlībām, kuru Intara koncertos nekad nav trūcis.

Šajās dziesmās ir daudz kas no manas dzīves, un, ja dziesmas kaut kam der un sagādā cilvēkiem prieku, tad iznāk, ka arī mana dzīve kaut kam der, un tas ir forši,” stāsta Jānis Elsbergs, kurš šogad svin 45 gadu jubileju.

Visa radošā komanda ir gandarīta par sadarbību un ar nepacietību gaida arī Jāni uz skatuves, laiks rādīs kādā formā tas tiks realizēts.

Koncerta sākums plkst. 20:00. Biļetes iegādāties var Biļešu Paradīzes kasēs vai www.bilesuparadize.lv, bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bezmaksas.


Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV