Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jāņa Petera dziesmu koris gatavojas dzejnieka grandiozajai jubilejai

Easyget.lv, 09.05.2014. 14:18

Svinot izcilā latviešu dzejdara Jāņa Petera 75. jubilejas gadu, Latvijas mūziķi un tagad arī 23 kori turpina gatavoties koncertam „Jānim Peteram - 75 / No Jāņiem līdz Pēteriem…” 28. jūnijā arēnā „Rīga”.
Jāņa Petera dziesmu koris gatavojas dzejnieka grandiozajai jubilejai

Lielkoncertā, piedaloties koriem un solistiem, tiks izdziedātas ne vien populārākās estrādes un teātra melodijas, bet arī izcilākās un „spēcīgākās” dziesmas no koru repertuāra. Šobrīd, kad jau notikuši vairāki kopmēģinājumi, par iecerēto un paveikto ir apmierināts kora virsdiriģents Ints Teterovskis: “Ir atlasīti spējīgi kori no visas Latvijas, lai apvienotos jaunā - Petera dziesmu korī. Jāņa Petera dzeja ir tik melodiska un labskanīga, ka dzied pati par sevi. Ne velti koru mūzikā dziesmas ar viņa vārdiem ir ieguvušas “zelta klasikas” zīmolu. Ir dziesmas ko zina ikviens un, es priecāšos, ja publika mums dziedās līdzi, jo tieši kopā dziedāšana sevī slēpj īpašo vienotības sajūtu”.

Koncertuzvedumā piedalīsies vairāk nekā 700 koristi, kas pārstāv 24 korus no 11 Latvijas pilsētām un novadiem: Liepājas jauktais koris “Laiks”; Smiltenes jauniešu koris “Lido”; Dobeles jauktais koris “Septiņi sapņi” un jauniešu koris “Sadziedis”; Ogres kultūras centra jauniešu koris; Ikšķiles novada jauniešu koris “Soare”; Ķeguma jauniešu koris; Valmieras kamerkoris “Kaķi”; Olaines jauktais koris “Dziesma”; Tukuma jauktais koris “Savējie” un sieviešu koris “Noktirne”. Kupli pārstāvēti Jelgavas pilsēta un novads - meiteņu koris “Spīgo“, jauktais kamerkoris “Mītava”, apvienotie kori “Svīri” un “Sidrabe”, Vilces pagasta jauktais koris “Vilce”. No Rīgas piedalīsies jauniešu koris “Balsis”, jauktais koris “Skaņupe”, jauktie kori “Namejs” un “Norise“, Rīgas latviešu biedrības jauktais koris, Latvijas zvērinātu advokātu jauktais koris un Rīgas Doma zēnu koris.

Koncertā uz skatuves kāps arī maestro Raimonds Pauls, komponisti Mārtiņš Brauns, Zigmars Liepiņš un Valdis Zilvers, dziesmām iegūstot jaunu spēku un skanējumu komponista Jāņa Strazda aranžējumos, kā arī instrumentālās grupas, solistu un kopkora izpildījumā. Dziesmas ar Jāņa Petera dzeju izdziedās Igo, Ance Krauze, Ingus Pētersons, Marija Naumova, Viktors Lapčenoks, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Dita Lūriņa, Intars Busulis, Antra Stafecka, Atis Auzāns, Jānis Paukštello un bērnu ansamblis Dzeguzīte.

Režisora Valda Pavlovska vadībā koncerts iecerēts kā grandiozs, simbolisks un interaktīvs pasākums, ko caurvīs arī video sižeti, foto atmiņas no Jāņa Petera radošā darba un dzīves gājuma un dzeja paša gaviļnieka izpildījumā.

Biļetes uz koncertu jau nopērkamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Koncerts „Jānim Peteram – 75 / No Jāņiem līdz Pēteriem...” top, pateicoties AS „Latvijas Dzelzceļš” un Rīgas Brīvostas pārvaldes atbalstam. Koncertu rīko Latvijas Radio 2 sadarbībā ar “Izklaides producentu grupu 7”.

Foto: Jānis Peters. Foto (c) Dainis Bušmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV