Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Zināmi talantu konkursa Ineses Galantes Talanti.LV finālisti

Easyget.lv, 13.05.2014. 11:42

Svētdien, 18.maijā, notiks talantu konkursa „Ineses Galantes Talanti.LV” fināls jeb konkursa III kārta. Visas dienas garumā uzstāsies 45 finālisti – jaunie talanti no visas Latvijas.

Uz konkursa finālu aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas. Fināls notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, sākums plkst. 10:00, noklausīšanās norisināsies līdz aptuveni plkst.19:00.

„Kopā ar žūriju esam dzirdējuši un iepazinuši fantastiski daudz talantīgu mūziķu. Jāsaka, ka finālistu noteikti ir daudz vairāk nekā mēs, diemžēl, esam spējuši uzaicināt, bet konkurss paliek konkurss, un finālisti ir izvirzīti. Mīļi aicinām visus mūzikas mīļotājus nākt klausīties un atbalstīt!”, piebilst Inese Galante, konkursa žūrijas priekšsēdētāja.

Kopumā talantu konkursā bija pieteikušies 280 dalībnieki, piecos pusfinālos Rīgā, Rēzeknē un Ventspilī žūrija Ineses Galantes vadībā noklausījās 166 jaunos talantus, no kuriem uz finālu izvirzīja 45 dalībniekus, un vēl 42 dalībniekiem piešķīra atzinības rakstu. Konkursā ir pārstāvēta gan klasika, gan džezs, jaunākajam no pieteiktajiem dalībniekiem ir tikai 4 gadi.

Turpinās skatītāju balsojums

Līdz 15.maijam konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv turpinās balsojums par „Publikas simpātijas” balvu. Šis balsojums noteiks, kurš talants saņems „Publikas simpātijas” balvu – 500 Eur ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam. Pirmajā nedēļā par saviem favorītiem cilvēki bija nobalsojuši 21.000 reižu.

Vērtīgas balvas uzvarētājiem

Visās konkursa kategorijās tiks pasniegti godalgoto laureātu diplomi, naudas balvas pirmo triju vietu ieguvējiem -- attiecīgi 500, 300 un 100 EUR apmērā. Tāpat pirmo trīs vietu ieguvēji katrā kategorijā balvā iegūs mācību stipendiju 100 EUR mēnesī uz pusgadu. Visnozīmīgākā balva visu četru kategoriju uzvarētājiem būs uzaicinājums uzstāties festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē šī gada augustā. Apkopojot publikas balsojuma rezultātus tiks piešķirta "Publikas simpātijas" balva - 500 EUR ceļojuma dāvanu karte kāda mūzikas pasākuma apmeklējumam.

Papildus balva tiks pasniegta skolai, kura konkursam iesūtījusi visvairāk pieteikumus – šī skola saņems balvā 500 Eiro un 30 ielūgumus uz 10 gadu jubilejas festivālu „Summertime – aicina Inese Galante” (11. – 17. augusts).

Konkursu organizē Ineses Galantes Fonds sadarbībā ar Olainfarm un ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu, kā arī ar Latvijas Dzelzceļa atbalstu.

Nolikums un papildu informācija par talantu konkursa norisi ir pieejama konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv. Tajā arī tiks publicēti pusfinālam izvirzītie konkursa video. Papildu informācija: Ilona Skuja, 29 27 74 44, ilona@inessagalante.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV