Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Festivāls Bildes 2014 aicina pieteikties jauno grupu koncertam

Easyget.lv, 13.05.2014. 12:01

30. oktobrī Rīgas Kongresu namā mūzikas un mākslas festivāla „Bildes 2014” ietvaros notiks koncerts, kurā festivāla rīkotājs „Bilžu birojs” aicina uzstāties jaunās, mazpazīstamās, „Bildēs” vēl nestartējušās mūzikas grupas kopprojektos ar kādu Latvijā jau pazīstamu mūziķi.
Festivāls Bildes 2014 aicina pieteikties jauno grupu koncertam

Kopprojektu koncerts pirmo reizi notika 2001. gadā, un šobrīd tas jau ir kļuvis par neatņemamu festivāla sastāvdaļu, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Šajā koncertā jaunajiem mūziķiem tiks dota iespēja izpildīt divas dziesmas. Viena no tām ir jauno izpildītāju oriģināldziesma, otra – jaunā aranžējumā veidota kāda „Bilžu” veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek arī izpildīta.

Piedalīšanās festivālā jaunajiem mūziķiem sniedz iespēju uzstāties uz „lielās” skatuves, kas aprīkota ar profesionālu skaņas un gaismas tehniku. Tā kā pasākumam uzmanību pievērš arī mediju žurnālisti un pieredzējuši fotogrāfi, grupas iegūst publicitāti. Kopīgais mēģinājumu process un uzstāšanās festivālā kopā ar populāriem mūziķiem ir ne tikai izaicinājums, bet arī aizraujošs piedzīvojums jaunajiem izpildītājiem. Nereti pēc veiksmīga kopprojekta izveides jaunie mūziķi un „BILŽU” veterāni kļūst par sadarbības partneriem un kopīgi uzstājas arī citos pasākumos vai arī ieraksta dziesmu un uzfilmē videoklipu.

Īpaši gaidīti pieteikumi no grupām, kuru sastāvā ir skolēni un studenti. Atlasot pretendentus, priekšroka tiks dota grupām, kuru kompozīcijas ir dalībnieku dzimtajā valodā.

Pieteikšanās noteikumi: http://www.bildes.lv/2index.php?id=1&sub=1&hist=1.

Grupas “B Optimist” bundzinieks Roberts Levins: “Viennozīmīgi dalība festivālā “Bildes 2013” bija tā vērta! Tas ir lielisks pasākums, kurā satiekas dažādu paaudžu mūziķi un radošā atmosfērā eksperimentē un rada jaunus kopprojektus. Mums bija iespēja uzspēlēt kopā ar dziesminieku Kārli Kazāku, kura daiļradei sekojām jau labu laiku. Tā bija neatsverama pieredze — liela skatuve, augstas kvalitātes aparatūra un galvenais — skatītāju un klausītāju pilna Rīgas Kongresa nama Lielā zāle. Tas ir izaicinājums arī pašiem mūzikas veterāniem, jo mūsu gadījumā Kārlis Kazāks „iekāpa jaunības dienu kurpēs”, spēlējot roku, ko nebija darījis kopš 1995. gada.

Pozitīvākais ir tas, ka arī pēc “Bildēm” mūsu sadarbība turpinās. Drīzumā ieplānots K. Kazāka dziesmas “Atstāj mani tepat” kaverversijas ieraksts. Un ļoti iespējams, ka kādreiz atkal kopā uzspēlēsim.”

Grupas “Kumosiņš” bundzinieks Reinis Bērtulsons: “Pasākums “Bildes 2013” bija laba iespēja gan mums, gan citām jaunajām grupām sadarboties ar Latvijā atpazīstamiem māksliniekiem un pierādīt sevi kā līdzvērtīgus mūziķus tautas atzītu slavenību lokā. Pasākums bija tiešām izdevies un vēl joprojām to atceramies ar prieku un pozitīvām emocijām. Mūsu sadarbība ar leģendāro mūziķi Marhilu bija tiešām veiksmīga. Arī pasākuma atmosfēra bija patīkama. Iesakām jaunajām grupām izmantot iespēju piedalīties šajā festivālā un izbaudīt lielo skatuvi, kvalitatīva koncerta atmosfēru, kā arī dot savu ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.”

Festivāla „Bildes 2014” reklāmas rullītis:

Foto: B Optimist & Kārlis Kazāks Kārlis. Foto (c) Valdis Menniks

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV