Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Muzeju naktī Rēzeknes komponistu dziesmu pirmatskaņojumi

Easyget.lv, 13.05.2014. 13:09

17. maijā plkst. 20:00 Muzeju nakts 2014 ietvaros Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) Rēzeknes sieviešu koris „Medicus” aicina uz koncertu „Skaties ar zelta acīm”, kurā pirmo reizi tiks atskaņotas četru Rēzeknes komponistu – Ilonas Rupaines, Sandras Mežores, Guntras Kuzminas un Solvitas Bukšas – speciāli sieviešu korim radītās dziesmas ar Aspazijas vārdiem.

Mazo kultūras un tūrisma projektu konkursa ietvaros, kora „Medicus” diriģentes Anda Lipska un Ināra Skrule uzrunāja četras vietējās komponistes papildināt kora repertuāru, sakomponējot jaunus skaņdarbus speciāli sieviešu korim, tā rezultātā ir tapušas 8 jaunas dziesmas ar Aspazijas vārdiem. Cerams, ka šīs dziesmas iepatiksies arī citiem sieviešu koriem un varbūt kāda no tām reiz tiks iekļauta Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuārā (kā zināms, Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos jau ir skanējušas Ilonas Rupaines tautas dziesmu apdares un ir guvušas kā koru dziedātāju, tā publikas atsaucību).

Jaunās koncertprogrammas muzikālo skanējumu bagātinās J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi, bet kopējās noskaņas radīšanai ar idejām palīdzēja Rēzeknes Tautas teātra režisore Māra Zaļaiskalns.

Sieviešu koris „Medicus” darbojas jau 47 gadus (kopš 1967.gada) un savā repertuārā iekļauj gan laicīga, gan arī garīga satura dziesmas, vienmēr ir atbalstījis Rēzeknes iestāžu organizētos pasākumus, sekmīgi piedalījies koru skatēs un Vispārējos latviešu dziesmu svētkos, popularizējis kora mākslas tradīcijas arī ārpus Latvijas.

Skatītājus gaida neaizmirstamas emocijas, jo šī būs iespēja dzirdēt dziesmu pirmatskaņojumus, nāciet un novērtējiet rēzekniešu ieguldījumu kora mūzikas saglabāšanā un popularizēšanā.
Ieeja 17.maija koncertā bez maksas.

Projekts “skaties ar zelta acīm” tiek īstenots Mazo kultūras un tūrisma projektu konkursa ietvaros, ko finansē Rēzeknes pilsētas dome un organizē pašvaldības aģentūra „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV