Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noklausies Satellites LV singlu no izlases „Brāļi un Māsas”!

Easyget.lv, 14.05.2014. 09:58

15. maijā Kalnciema kvartālā ar īpašu koncertu tiks prezentēts Māra Šverna dziesmu kaverversiju albums „Brāļi un Māsas”. Arī latviešu grupa „Satellites LV” piedalījusies pagrīdes mūzikas leģendas „Baložu Pilni Pagalmi” kaverversiju izlases tapšanā un piedāvā noklausīties ieskaņoto M. Šverna dziesmu „Cilvēks tik uz pus’”.
Noklausies Satellites LV singlu no izlases „Brāļi un Māsas”!

„Šķiet, tas bija 1995. gads, kad ar grupu „Pilots Buda” spēlējām puslegālo (varbūt absolūti nelegālo) koncertu kādā Purvciema bērnudārzā jeb, tā dēvētajā, beņģikā. Koncerts, protams, notika naktī, jo pa dienu taču bērnudārzā rosās bērni... Šādi beņģika nakts koncerti tolaik, ja nemaldos, notika vairāki,” stāsta Jānis Žilde.

„Tad, lūk, „Torņa” cilvēks Jānis Daugavietis, kas šos koncertus rūpīgi ierakstīja, atsūtīja arī man "Pilots Buda" koncerta ierakstu (audiokasetē, protams). Ierakstam galā viņš bija piekabinājis Māra Šverna dziesmu "Cilvēks tik uz pus", kas beņģikā, starp citu, toreiz piedzīvoja pirmatskaņojumu. Paldies Jānim par to!” atceras Žilde. „Kopš tā laika šī Šverna dziesma man ir ļoti īpaša, un tieši tāpēc ar „satelītiem” izvēlējāmies ierakstīt tieši „Cilvēks tik uz pus” kaverversiju. Te nu tā ir! Dziesma tiks iekļauta „Baložu Pilni Pagalmi” izlasē „Brāļi un Māsas”!”

Teksts: turku dzejnieks Orhans Veli Kaniks; ierakstīts Valmierā (Hodilla studija) 2013. gada aprīlī. Aranžēja un producēja "Satellites LV", miksēja Ģirts "Lomiks" Laumanis.

Cerurtdien plkst. 19.00 Kalnciema kvartālā albuma prezentācijā uzstāsies koris „Juventus”, „Das Sonntags Legion”, „Oranžās Brīvdienas”, Anna Ķirse, „Frontline”, „Alis P”, „Stūrī Zēvele”, „Gaujarts”, „Manta”, „Elizabete Balčus”, Sniedze Prauliņa, „Inokentijs Mārpls” un „ Baložu Pilni Pagalmi”, taču izlasē klausāmas kopumā 16 dažādu latviešu izpildītāju veidotas Māra Šverna dziesmu kaverversijas.

Māris Šverns ir dziesmu autors, kurš kopš deviņdesmitajiem gadiem darbojas Latvijas pagrīdes mūzikā ar grupu "Baložu Pilni Pagalmi", kā arī solo. Viņš raksta tik nesavtīgi un patiesi, ka ikkatrs var atrast kādu Māra dziesmu tieši sev. Un dziedāt to kā savu. To apliecina albums "Brāļi un Māsas", kur mūsdienu Latvijas mūziķi atklāj Māra dziesmu spēju skanēt praktiski jebkurā mūzikas žanrā.

Albuma idejas autors, producents un izdevējs ir grupas «Hospitāļu iela» izveidotā biedrība «HI».

Vairāk informācijas par albumu un prezentācijas pasākumu:
https://www.facebook.com/marissverns.braliunmasas

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV