Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Mazajā Mežotnes pilī sākas koncertsezona

Easyget.lv, 14.05.2014. 12:11

Mazā Mežotnes pils no 4.jūnija līdz 27.septembrim aicina klausītājus muzikālā ceļojumā no baroka meistardarbiem līdz džeza mūzikai, kā arī piedāvā vienreizēju iespēju klausīties latviešu kamermūzikas pirmatskaņojumus, informē Māris Binders, Mazās Mežotnes pils projektu koordinators.

Trešdien, 4.jūnijā Mazajā Mežotnes pilī Rīgas festivāla ietvaros uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova kopā ar mūziķiem no Izraēlas - mandolīnistu Avi Avitalu un sitaminstrumentālistu Itamaru Doari. Avi Avitals ir prestižā ierakstu nama Deutsche Grammophon mākslinieks un pirmais instrumentālists, kurš izpelnījies GRAMMY nomināciju kategorijā "labākais instrumentālists" (2010). Saņēmis Oskara analogu klasiskajā mūzikā - ECHO balvu un uzstājies pasaules vadošajās koncertzālēs. Koncerta programmā skanēs Johana Sebastiana Baha, Manuela de Faljas, Eitora Villa-Lobosa un citu autoru kompozīcijas, kā arī izraēļu un turku tautas mūzika.

Piektdien, 11.jūlijā, Senās mūzikas festivāla ietvaros koncertā "Baroka mūzika Mazajā Mežotnes pilī" vācu blokflautiste Doroteja Oberlingere muzicēs kopā ar klavesīnisti Ievu Salieti. Doroteja Oberlingere mācījusies blokflautas spēli Ķelnē, Amsterdamā un Milānā. Pēc sekmīgas debijas 1997.gadā, kad Moeck UK rīkotajā starptautiskajā blokflautistu konkursā viņa Londonas Vigmora koncertzālē izpelnījās pirmo godalgu, mūziķe regulāri viesojusies Eiropas, Amerikas un Āzijas lielākajos festivālos. Kā soliste viņa uzstājas ar ansambli 1700 (Ensemble 1700), labprāt koncertē arī kopā ar baroka mūzikas ansambļiem un orķestriem Sonatori de la Gioiosa Marca, Musica Antiqua Cologne, Akademie für Alte Musik Berlin, London Baroque, Academy of Ancient Music un Zefiro. Kā 2008.gada labākā instrumentāliste Oberlingere saņēmusi godpilno Vācijas ECHO mūzikas balvu par itāļu sonāšu ierakstu blīvplatē. Kopš 2004.gada Doroteja Oberlingere ir profesore Zalcburgas Mocarta universitātē, turpat arī vada Senās mūzikas institūtu. Kopš 2009. gada viņa ir tradīcijām bagātā Vācijas Arolsena baroka festivāla mākslinieciskā vadītāja.

Svētdien, 3.augustā Pētera Vaska fonds aicina uz koncertu "Ielūdz Pēteris Vasks. Vasara. Mežotne". Koncertā muzicēs pianists Vestards Šimkus un Spīķeru stīgu kvartets. Mazajā Mežotnes pilī pirmatskaņojumus piedzīvos divi Pētera Vaska fonda pasūtinājumi - Imanta Zemzara jaundarbs "Četras bagateles" stīgu kvartetam un Andra Dzenīša 3.stīgu kvartets. Koncertā skanēs Vestarda Šimkus Klavieru kvintets, Pētera Vaska un Jāzepa Vītola mūzika. Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Sestdien, 27.septembrī Mazajā Mežotnes pilī uzstāsies Māra Briežkalna kvintets. Kvintetā muzicēs Intars Busulis (balss, trombons), Viktors Ritovs (klavieres), Gints Pabērzs (saksofons), Edvīns Ozols (bass) un Māris Briežkalns (sitaminstrumenti). Koncerta programmā - Latvian Evergreens.

Māra Briežkalna kvintets ir viens no vadošajiem un pārsteidzošākajiem mazajiem mūsdienu džeza mūzikas sastāviem Latvijā, apvienojot populārās, džeza un latin jazz mūzikas elementus. 2005.gadā mūziķis Māris Briežkalns ar domubiedriem ierakstīja pirmo Latvian Evergreens albumu, kas vēlāk sekoja Latvian Evergreens Vol.2. Šī projekta muzikālais materiāls sastāv no latviešu klasiķu skaņdarbiem, kas ir aranžēti džeza ritmos un harmonijās, tādējādi parādot tos pavisam jaunās krāsās. Māra Briežkalna kvintets ar muzikālo programmu Latvian Evergreens ir koncertējis MIDEM, "Rīgas Ritmi", Ottawa Jazz, Kaunas Jazz, Venice Jazz Festival, European Jazz Festival, kā arī slavenajā Blue Note džeza klubā Ņujorkā.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV