Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas mūzikas industrija godam pārstāvēta festivālā The Great Escape

Easyget.lv, 14.05.2014. 15:58

Aizvadītajā nedēļas nogalē Braitonā, Lielbritānijā norisinājās viens no vadošajiem Eiropas mūzikas industrijas festivāliem – konferencēm “The Great Escape”, kurā Latviju pārstāvēja līdz šim lielākais mākslinieku skaits, kopumā trīs – “Carnival Youth”, “Audience Killers” un “Future Folk Orchestra”.
Latvijas mūzikas industrija godam pārstāvēta festivālā The Great Escape

Grupām bija iespēja sevi parādīt festivāla apmeklētājiem un mūzikas industrijas pārstāvjiem divos koncertos, pirmajā no kuriem uzstājās visas trīs grupas īpašā “Music Latvia” pasākumā Braitonas klubā “The Hope”, kuru organizēja “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” sadarbībā ar “LIAA” (Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra) un jau tradicionāli industrjas pārstāvji tika cienāti ar “Latvijas balzāma” - Rīgas melno balzāmu. Agnese Cimuška, “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore ir gandarīta par Latvijas pārstāvniecību “The Great Escape”: “Latvija ar īpašu mūziķu programmu šajā pasākumā piedalījās otro gadu un šobrīd var droši apgalvot, ka ir izveidojusies veiksmīga abpusēja sadarbība ar “The Great Escape” organizatoriem un Latviju šajā pasākumā redzēsim arī turpmāk.” 

“Music Latvia” pasākumā starp mūzikas industrijas pārstāvjiem bija “Music Glue” vadītājs Marks Meharijs (Mark Meharry), kurš īpaši atzīmēja “Carnival Youth” uzstāšanos: “Carnival Youth” bija mans “The Great Escape” festivāla negaidīts pārsteigums! Pēc grupas koncerta pārpildītajā klubā “The Hope” dalījos savos iespaidos ar Martinu Elbournu (Martin Elbourne), “Glastonbury” festivāla muzikālo direktoru un abi vienojāmies, ka “Carnival Youth” ir viena no tām jaunajām grupām, kuras darbībai ir jāseko un kuriem ir acīmredzams potenciāls. “Carnival Youth” uzstāšanos viennozīmīgi var ierindot līdzās jau atzītiem māksliniekiem kā “White Lies”, “MGMT” vai “Metronomy” un viņiem ir brīnišķīgas melodijas!”

“Audience Killers” mūziķi atzīst: “Šī konference bija lielisks satikšanās punkts, kurā mūzikas industrijas pārstāvjus varēja skatīt vaigs vaigā. Iepazināmies ar pārstāvjiem no Vācijas, Lielbritānijas, ASV un citām valstīm, taču par daudz konkrētāku sadarbību varēsim runāt vēlāk. Tāpat arī grupai šī bija citāda pieredze gan klausītāju ziņā, gan atmosfēras, jo Braitonā pavadītais laiks bija ļoti intensīvs un piepildīts ar sulīgu mūzikas esenci no dažādām valstīm.” Viņiem pievienojas arī “Future Folk Orchestra”, piebilstot: "Dalība “The Great Escape” festivālā, mums devusi milzīgu pieredzi, daudz jaunus draugus, kā arī pavērusi iespējas mūsu tālakajai attīstībai!”

“The Great Escape” ietvaros norisinās arī “YMCA” jeb Mūzikas konferenču balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tiek noteikti iepriekšējā gada veiksmīgākie mūzikas industrijas konferenču dalībnieki un arī “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” šogad tika nominēts divās kategorijās – “Labākais mūzikas eksporta birojs” un “Labākais pasākums industrijas konferencē”, par Latvijas pieņemšanu pagājušā gada “Music and Media” konferencē Tamperē, Somijā.

“Atzinīgais vērtējums Latvijas mūziķu sniegumam vienā no nozares profesionālajiem festivāliem “The Great Escape” ir vēl viens apliecinājums mūsu mākslinieku spējām gūt panākumus. LaIPA (Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība) kā viena no “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” dibinātājām un finasētājām ir pārliecināta, ka Latvijas mūzikas eksportam ir lielas izaugsmes iespējas. Aicinu LaIPA biedrus izmantot “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” piedāvātās iniciatīvas un aktīvi iesaistīties biedrības darbībā”, teica Liena Grīna, LaIPA izpilddirektore.

Šogad “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” ir ieplānojusi dalību septiņos starptautiski atzītos nozares festivālos-konferencēs. Latvijas mūziķu dalība lielā mērā ir iespējama, izmantojot LaIPA piešķirto finansējumu 3% apmērā no 2013.gada LaIPA iekasēts atlīdzības kopsummas. Par finansējuma piešķiršanu LaIPA biedri pieņēma lēmumu LaIPA biedru kopsapulcē, kas notika 18.martā.

Foto: Carnival Youth. Foto (c) Monta Liepa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV