Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Rīgā koncertēs arfists Edmars Kastaņeda

Easyget.lv, 16.05.2014. 11:49

5. jūlijā Rīgas Kongresu namā festivāla Rīgas Ritmi koncertā uzstāsies arfists Edmars Kastaņeda - neiedomājams talants, kas pierāda, ka mūzikā neeksistē robežas.
Rīgā koncertēs arfists Edmars Kastaņeda

Ņujorkā dzīvojošs kolumbietis Edmars Kastaņeda (Edmar Castaneda ) kļuvis pasaulslavens, pateicoties savai oriģinālajai un virtuozajai arfas spēlei. Viņa mūziku raksturo krāšņs afrikāņu, brazīļu, tango, flamenko ritmu sajaukums, taču, kā atzīst pats Kastaņeda: „To nav iespējams piedēvēt konkrētam mūzikas stilam, jo manis radītā mūzika neiekļaujas nekādos rāmjos.”

Kastaņeda arī ir atklājis jaunu, paša radītu mūzikas stilu joropo, kas apvieno valša un ibēriešu 18. gadsimta mūziku kombinācijā ar afrikāņu tradicionālās mūzikas motīviem, kopumā radot fascinējošu stilu sajaukumu.

Kastaņedas meistarību raksturo īpaši izkopts spēlēšanas stils, kas ļauj vienlaicīgi spēlēt melodiju un basu. Tādēļ arī nav grūti izskaidrojams, kādēļ klausītājus pārsteidz Edmara virtuozā arfas spēle – ar savu pirkstu veiklību viņš panāk iespaidu, ka skaņdarbu spēlētu orķestris. „Ar savu kreiso roku es spēlēju basu, bet ar labo – melodiju un harmoniju. Ja aizver acis un klausās, rodas sajūta, ka vienlaicīgi tiktu spēlēti divi vai trīs instrumenti,” skaidro Kastaņeda.

Simfoniskās skaņas pilnība, straujas akordu maiņas apvienojumā ar daudzpusīgu talantu un valdzinošu harizmu ir tas, kas padara Kastaņedu tik unikālu un ļauj iekarot klausītāju sirdis visā pasaulē. Viņa mūzika pārkāpj jebkādas robežas, mainot priekšstatu par to, kādu skanējumu iespējams gūt no arfas. Kastaņeda pārliecina, ka iespējams gandrīz viss.

„Edmara talants ir neizmērojams, un viņa daudzpusīgums un aizraujošā mūziķa harisma ir izcēlusi arfu no ēnas – viņš ir kļuvis par vienu no oriģinālākajiem Ņujorkas māksliniekiem.” – Paquito D’Rivera.

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV