Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Vidzemes koncertzāle „Cēsis” ver durvis ikvienam

Easyget.lv, 16.05.2014. 13:00

Nedēļas nogalē, īsi pirms oficiālā atklāšanas pasākuma, Vidzemes koncertzāle „Cēsis” aicina iepazīt koncertzāles telpu viesmīlību un novērtēt tās akustiku.
Vidzemes koncertzāle „Cēsis” ver durvis ikvienam

Sestdien, 17.maijā, „Muzeju nakts” ietvaros, no plkst.18.00 līdz 23.00 cēsnieki un pilsētas viesi aicināti doties pastaigā pa mākslas telpām klasiskās mūzikas pavadībā un izbaudīt kafejnīcas „Bohēma” pirmo vakaru. Koncertzāles saimnieki – valdes priekšsēdētājs Juris Žagars, programmu vadītāja Inese Zagorska un mākslinieciskais vadītājs Arturs Maskats būs sagatavojuši īpašas savas iemīļotākās mūzikas izlases, kas koncertzāles apskates laikā skanēs gan Lielajā zālē, gan koncertzāles telpās.

Svētdien, 18.maijā, lai pēc jaunās Vidzemes koncertzāles „Cēsis” ēkas būvniecības noslēguma vēlreiz pārliecinātos par koncertzāles akustiskā skanējuma kvalitāti, plkst.15.00 koncertzāles Lielajā zālē notiks Vidzemes kamerorķestra atklātais mēģinājums.

Tajā piedalīsies Latvijas Nacionālā orķestra galvenais diriģents Andris Poga, koncertzāles mākslinieciskais vadītājs, komponists Arturs Maskats un akustikas speciālisti, lai kopīgi varētu atrast ideālo skanējumu, mainot akustisko vairogu stāvokļus.

Lai skaņas kvalitāte būtu adekvāta klausītāju piepildītai zālei, aicinām cēsniekus un pilsētas viesus piedalīties interesantajā koncertzāles skaņas tapšanas procesā, apmeklējot stundu garo Vidzemes kamerorķestra koncerta mēģinājumu. Koncerta programmā skanēs populāra klasiskā mūzika. Pie diriģenta pults būs maestro Andris Veismanis.
Ieeja koncertzālē un mēģinājumā ir bez maksas.

Jau ziņots, ka Vidzemes koncertzāles „Cēsis” atklāšanas pasākums 31. maijā gaidāms kā spilgts Latvijas kultūras dzīves notikums ar starptautisku skanējumu, pasaulē atzītu latviešu mākslinieku un Baltijas valstu izcilāko diriģentu piedalīšanos. Koncerta zvaigznes - pasaules opernamu solisti Aleksandrs Antoņenko un Egils Siliņš, Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska, Londonā dzīvojošie latviešu mūziķi - pianists Reinis Zariņš un čelliste Kristīne Blaumane, komponists Raimonds Pauls un dziedātājs Renārs Kaupers. Koncertā piedalīsies arī virtuozais klavieru kvartets RIX, pasaulslavenais Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncertu diriģēs LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga, Gintars Rinkēvičs (Lietuva) un Pauls Megi (Igaunija).

1.jūnijā tiks prezentēta arī skaista un bagātīga Cēsu novada amatieru kolektīvu izveidota programma, simboliski atklājot koncertzāli visplašākajam mākslinieku lokam.

Foto: Vidzemes koncertzāle „Cēsis” . Foto (c) Gints Fārenhorsts

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV