Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

LMT Summer Sound programmu papildina pašmāju mūziķi

Easyget.lv, 19.05.2014. 10:50

Festivālā LMT Summer Sound 11. un 12. jūlijā Liepājā apmeklētājus priecēs leģendārais rokmūziķis Ivo Fomins, mūzikas apvienība Carnival Youth, pašmāju hip-hop mākslinieks Pikaso, kā arī rokmūziķi Laika Suns un citi.
LMT Summer Sound programmu papildina pašmāju mūziķi

Festivālā būs dzirdami arī Rīgas Modes un Neon Saturdays, bet elektroniskās popmūzikas cienītājiem LMT Summer Sound piedāvā The Velvet Supernova un Audience Killers uzstāšanos. Līdz ar iepriekš izziņotajiem festivāla galvenajiem māksliniekiem Pet Shop Boys, Naughty Boy, Donu un Gacho festivāla mūziķu saraksts garantē LMT Summer Sound kā vasaras grandiozāko ballīti.

Liepājnieka Ivo Fomina uzstāšanās festivālā satricinās ikviena klausītāja ausis, dzirdot dzīvajā daudz pieredzējušā mūziķa uzstāšanos, kurš ne reizi vien atzīts par labāko smagā roka vokālu Latvijā. Darbojies mūzikā kopš astoņdesmitajiem gadiem, Fomins solodarbību uzsāka vien pirms astoņiem gadiem. Tik tikko noslēgusies viņa pavasara akustiskā koncertturneja Putni bez spārniem Latvijā un singls ar tādu pašu nosaukumu jau iekarojis Latvijas radiostaciju topus.

Grupa Carnival Youth festivālā uzstāsies ar sen gaidīto debijas minialbumu Never Have Enough kabatā. Grupa izveidota 2011. gadā un šogad spērusi pirmos soļus ārpus Latvijas, uzstājoties Lielbritānijas festivālā The Great Escape. Grupa atzīta par vienu no perspektīvākajām pašmāju mūziķu apvienībām - tā jau šobrīd Latvijā iesildījusi vairākus gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķu koncertus, bet mūzikas žurnālists Uldis Rudaks Kultūras Dienā izteicies "nav šaubu, ka pēc dažiem gadiem vai pat agrāk Carnival Youth jau pati spēlēs savus palielus koncertus un par šo mūziķu iesildīšanas iespēju cīnīsies citi".

Carnival Youth nav vienīgā grupa no LMT Summer Sound šī gada mākslinieku vidus, kura piedalījās prestižajā The Great Escape festivālā. Grupas Audience Killers elektropopa skanējumu novērtēja arī briti, un mūziķu trio aizvien aktīvāk iekaro arī Ziemeļeiropas tirgu. Audience Killers uzsver - viņu mūzika nav nekāds disko, bet gan sintī-pops un dance-roks, kas iekustinās jebkuru publiku.

LMT Summer Sound uzstāsies vairāki Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvas laureāti un to vidū būs arī Pikaso. Kaut gan Latvijas hip-hop žanra cienītājiem viņa vārds zināms jau pasen, debijas albums Satikšanās vietu mainīt nedrīkst dienasgaismu ieraudzīja tikai pērn. Saņemtais Zelta mikrofons kā labākais 2013. gada hip-hop albums apliecina Pikaso mūzikas kvalitatīvo izpildījumu, un to ir vērts dzirdēt dzīvajā.

Grupa Laika Suns ar pērn iznākušo debijas albumu Nakts karalis apliecināja savu uzticību britpopam, to apvienojot ar mūsdienīgu rokmūziku. Šobrīd grupa strādā pie sava jaunā studijas albuma un nesen raidstacijās sāka skanēt pirmais vēstnesis no jaunā albuma - kompozīcija Ir jau vēls. Grupā ir apvienojušies jau pieredzējuši mūziķi no vairākiem pazīstamiem ansambļiem – Arnis Račinskis (Mofo, Kuba u.c.), Kārlis Strūbergs (Momend) un Pēteris Lunde (The Sound Poets, Pienvedēja piedzīvojumi).

Tāpat LMT Summer Sound festivāla apmeklētājiem piedāvā grupu The Velvet Supernova. Mūziķu izpildījums sasaucas ar dinamisku 90. gadu alternatīvā roka, elektronikas un akustiski ambiento mūziku. Ikviens festivāla apmeklētājs novērtēs grupas enerģisko sniegumu un aktīvo komunikāciju ar klausītājiem tās uzstāšanās laikā.

Grupa Rīgas Modes savu pašreizējo nosaukumu ieguvusi neilgi pirms sava debijas albuma iznākšanas. Kaut gan tās nosaukums vairs nav daudziem zināmā Komjaunatne, mūziķu sastāvs un mūzikas stils nav mainījies. Tās ir dziesmas latviešu valodā, kuru iedvesmas avots ir Lielbritānijas ģitārmūzikas klasika un tādas leģendas kā Viktors Cojs.

Neon Saturdays pelnīti uzskata, ka spēlē pozitīvu roku. Grupas skanējumā dzirdami indie, poproka un alternatīvas mūzikas žanru mijiedarbība. Martā iznākušais debijas albums sākotnēji popularizēts Lielbritānijā ar koncertturneju, bet vasarā tas būs dzirdams LMT Summer Sound.

Festivāla divu dienu biļetes pieejamas visās Biļešu serviss tirdzniecības vietās un internetā par 28 eiro (Ls 19,68). Komplekts, kurā ietilpst gan divu dienu biļete, gan ieejas biļete telšu pilsētiņā šobrīd maksā 35 eiro (Ls 24,60), pērkot atsevišķi telšu pilsētiņas ieejas biļeti, tā maksā 7 eiro (Ls 4,92). Īpašiem mūzikas baudītājiem tirdzniecībā pieejamas arī VIP biļetes par 70 eiro (Ls 59,72). VIP biļeti iespējams iegādāties komplektā ar VIP autosstāvietas biļeti par 85 eiro (Ls 59,72). Jo tuvāk nāks festivāls, jo dārgākas kļūs biļetes, tāpēc iesakām tās iegādāties jau tagad.

Šogad festivāla organizatori kopā ar Latvijas Mobilo Telefonu grandiozākajā pludmales ballītē apmeklētājus sagaidīs jūlija otrajā nedēļas nogalē ar paplašinātu telšu pilsētiņu, jaunām aktivitāšu zonām un uzlabotu teritorijas plānojumu. Savukārt LMT klientiem no 26.maija līdz 1.jūnijam visās Biļešu Serviss tirdzniecības vietās būs iespēja iegādāties festivāla biļetes par īpaši pievilcīgu cenu. Vairāk par īpašo piedāvājumu varēs uzzināt m.lmt.lv

Foto: Ivo Fomins. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV