Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Hallē "Arēna Rīga" notiks Lielbritānijas grupas "Placebo" koncerts

fbi.lv, 29.05.2007. 09:15 | komentāri (1)

Šovakar hallē "Arēna Rīga" notiks populārās Lielbritānijas grupas "Placebo" koncerts.
Hallē "Arēna Rīga" notiks Lielbritānijas grupas "Placebo" koncerts

Foto: fbi.lv/press_releases/ 

"Placebo" ir trīs mūziķi - grupas līderis amerikānis Braians Molko (vokāls, ģitāra), zviedrs Stefans Olsdāls (bass, ģitāra, taustiņinstrumenti) un anglis Stīvs Hjūits (bungas). Molko un Olsdāls pazīstami kopš agrīnām skolas gaitām Luksemburgā.

Grupa "Placebo" savu darbību sāka 1994.gadā, kad bijušie skolasbiedri Luksemburgā - skolā populārs puisis zviedrs Stefans Olsdāls satikās ar amerikāņu izcelsmes kautrīgo un noslēgto Braianu Malko. Lai arī skolas laikā abi bija pārmijuši pāris teikumus, doma veidot grupu izrādījās pamatots iemesls sākt sarunu. Viņiem pievienojās Braiana paziņa brits Stīvs Hjūits.

"Placebo" pirmais singls bija "Bruise Pristine", un to 1995.gadā izdeva "indie" mūzikas kompānija "Fierce Panda". Grupa daudz koncertēja klubos, lai gūtu popularitāti, un gada beigās guva pirmos lielākos panākumus, kad singls "Come Home", kuru izdeva kompānija "Deceptive", iekļuva trešajā vietā "indie" hitparādē.

1996.gadā "Placebo" parakstīja līgumu ar "Hut Recordings". Aptuveni tajā pašā laikā grupas demo ieraksti nonāca pie Deivida Bovija, uz kuru tie atstāja dziļu iespaidu. Viņš "Placebo" uzaicināja kļūt par iesildošo grupu vairākos koncertos Eiropā.

"Placebo" savu pirmo albumu ierakstīja Dublinā 1996.gada pavasarī. Visas desmit dziesmas galvenokārt bija par seksu. Albumā iekļautas arī "Bruise Pristine" un "Come Home" jaunas versijas, kā arī "Hang On To Your IQ", kas radusies grupas pirmajās demo sesijās. Debijas albums, ko tā arī sauc - "Placebo" -, iznāca 1996.gada vasarā.

1997.gada janvārī no šā diska tika izlaists singls "Nancy Boy", kas iekļuva Lielbritānijas hitparādes pirmajā vietā. Tajā pašā mēnesī grupa "Placebo" uzstājās Deivida Bovija 50.dzimšanas dienas koncertā "Madison Square Garden" Ņujorkā.

1997.gadā grupai bija sava turneja. Apvienība uzstājās leģendārās īru grupas ''U2'' koncertos. Grupas dalībnieki tika uzaicināti piedalīties slavenajā filmā "Velvet Goldmine", kura iznāca uz ekrāniem 1998.gada vasarā un kurā tēloja arī Evans Makgregors.

Pēc filmas parādīšanās uz ekrāniem iznāca arī grupas otrais albums "Without You I'm Nothing". 2000.gadā nāca klajā "Placebo" trešais disks "Black Market Music", 2003.gadā tika izdots grupas nākamais albums "Sleeping With Ghosts", 2004.gadā klajā nāca divi DVD albumi "Soulmates Never Die - Live In Paris" un "Once More With Feeling Singles 1996-2004", bet pērn nāca klajā grupas pēdējais albums "Meds".

Lielbritānijas grupa "Placebo" Rīgā viesojās 2001.gadā, kad notika vienīgais koncerts Baltijas valstīs.

Jāatzīmē, ka PLACEBO koncertu Rīgā EVALINE vietā iesildīs somu grupa MANBOY!  

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV