Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

“Putnu ballei” jauns albums

Ivars Tontegode, 31.05.2007. 16:00 | komentāri (12)

30.maijā kompānija MicRec PM ar SEB dzīvības apdrošināšanas atbalstu prezentē jauno "Putnu balles" albumu “Mr. Andersen, nemelo!”. Albumā apkopotas 13 kompozīcijas – jau par hitu kļuvusī “Visiem mazliet bail”, jaunais radio singls “Labais āķis”, sadarbībā ar grupu ‘Remix’ radītā “No rīta”, kā arī 10 pavisam jaunas dziesmas, kuru autori ir gan Valters un Kaža, gan ‘Putnu balles’ radošais krusttēvs Mārtiņš Fremanis, gan Normunds Ķietis.
“Putnu ballei” jauns albums

Galerijas:

Ierodos slavenajā, bēdīgi slavenajā un kolorītajā bārā „Sarkans”. Gandrīz būtu nomaldījies, jo ielūgumā bija rakstīts – atklāšana notiek restorānā „Sarkans”, hm, nu Sarkanu es agrāk nepazinu kā restorānu. Zināju tikai to, ka šīs uzbudinošas krāsas reprezentētājā bieži notiek kautiņi, to apmeklē „zelta jaunatne” un tas ir bezgala mežonīgs iestādījums.

Tuvojoties pa Stabu ielu, paeju garām genocīda upuru piemiņas plāksnei un drūmi melnajai „Čekas ēkai”. Laukā stāv tīnītes ar baloniņiem un raidījuma „Sems” operatīvā grupa intervē mazas sasarkušas meitenītes. Laikam izbojāju kadru ar savu padrūmo tēlu. Es esmu kā Paralelograms, kurš iekļuvis Dillī – Dallī zemē. Bet nu neko, dodos iekšā. Pirmajā stāvā pie letes nīkst pāris nosauļoti misteri. Kāpju augstāk uz trešo stāvu, kur notiek arī šī prezentācija. Pilns piebāzts ar tik sterilām būtnēm, ka sajūtos kā bacilis šajā skaisti gludinātajā vidē. Ko es varu darīt, ka nācās no Centrāltirgus atskriet līdz šai vietai. Neomulīgi gaidu savu fotogrāfu. Laika nosišanai te tiek izsniegtas aukstās zupiņas. Apsēžos blakām Igo un „Eternal Millers”. Ēdu un piekožu ķiplokmaizīti, bet ne jau manas vainas dēļ, šeit izplatās spiedīgs gaiss. Karstums kā žņaudzējčūska žmiedz Rīgu jau kuro dienu.

Kas te tik nav sanācis? Valters visus aicina: “Iestiprinieties ar baltu vai sarkanu zupiņu. Bet grādīgās dziras mums nav, jo mēs tak esam bērnu grupa!” Nu jā, godīga un visnotaļ cienījama atbilde. Foršas meitenītes ar krekliņiem, uz kuriem uzdrukāts „Ice age”, ķer pēc zupiņām. Tauta sanāk ar vien biezākā daudzumā. Fotogrāfi ir tiešām daudz, prese plaši pārstāvēta un „Kartona Freimanis” ar prieku noraugās pasākuma apmeklētībā, ak jā, Freimanis - putnu Balles tēvs nav klātienē.

Tiek pasniegti platīna diski, kurus ir nopelnījusi Putnu Balle, tas par albumu tirāžu.

Seko citu apsveicēju laiks. Jakušonoks no Labvēlīgā tipa apsveic „Putnus” ar vārdiem: “Kā es vēlētos būr jūsu vecumā, tas ko jūs darāt ir feini!”

Dacīte paziņo, ka „Putniem” iznācis jau ceturtais albums. Pirmo kopiju saņem Valters. Micrec. Pm. Ir kompānija, kura izdod šo daiļdarbu.

Albuma tapšanā ir piedalījušies arī daudzi diezgan nopietni Latvijas mūziķi, piemēram, Igo, Freimanis u.c.

Tikai nepadomājiet, ka es te tāds snobisks tips - atnācu un nekas man nepatika. “Putnu balle” cīnās un viņiem sanāk arvien labāk. Par to arī viņi pelnījuši atzinību.

Uz albuma prezentācijas pasākumu bija ieradies arī Jānis Vinters, kurš izteicās, ka tādā tālumā bez “Putnu Balles” nebūtu izdzīvojis, jo viņam šī grupa saistās ar Latviju. Feini, nu bet tā arī ir. Ja man tagad būtu jānosauc vismaz divas latviskākās grupas gan vizuāli, gan muzikāli, es laikam zinātu tikai “Putnu Balli”. Viņi ir balti, tik balti kā īsti Balti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV