Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Tikai nesaki mammai: pirmajā skolas dienā Rīgā uzstāsies Tokio Hotel!

easyget.lv, 31.05.2007. 18:15 | komentāri (18)

Jaunā mācību gada pirmajā dienā, 3.septembrī Rīgā notiks nebijis vienas dienas mūzikas un izklaides festivāls Don’t Tell Mama!, kura lielākās zvaigznes būs superpopulārā vācu grupa Tokio Hotel, informē festivāla rīkotāji MicRec PM.
Tikai nesaki mammai: pirmajā skolas dienā Rīgā uzstāsies Tokio Hotel!
Sīkāka informācija sekos, bet jau zināms, ka festivāls notiks Arēnā Rīga un tajā piedalīsies populāras latviešu grupas – Tumsa, h2o un Detlef Zoo, kam tā būs iesildīšanās pirms rudenī gaidāmā un nupat pabeigtā albuma iznākšanas. Līdzās pašmāju māksliniekiem uzstāsies pats slavenākais igauņu rokmūziķis, arī Latvijā popularitāti strauji gūstošais Tanels Padars ar grupu S.U.N. Taču festivālā Don’t Tell Mama! lielākās zvaigznes būs pēdējo gadu Eiropas mūzikas tirgus fenomens vācu jauniešu grupa Tokio Hotel.

Tokio Hotel ir šobrīd pati veiksmīgākā vācu grupa, kas savā dzimtenē vien pārdevusi gandrīz trīs miljonus ierakstu. 2005. gadā, noslēdzot kontraktu ar Universal Records, TH līderiem – identiskiem dvīņubrāļiem Bilam (balss, viņš arī autors vairumam grupas dziesmu) un Tomam (ģitāra) Koliciem bija tikai 15 gadu, abiem pārējiem grupas dalībniekiem – Georgam Listingam (bass) un Gustavam Šaferam (bungas) par pāris gadiem vairāk. Taču jau viņu debijas albums Schrei (2005) piedzīvoja apstulbinošus panākumus, padarot viņus par jaunāko grupu, kas jebkad sasniegusi nacionālā topa pirmo pozīciju. Kopš tā laika Tokio Hotel ir izdevuši vēl vienu Nr 1 albumu vācu valodā (Zimmer 483, 2007), piedzīvojuši četrus Nr. 1 singlus un nospēlējuši neskaitāmus koncertus sajūsminātai vienaudžu publikai daudzās valstīs. Francijas nacionālā radiostacija NRJ tiešā ētera pārraidē ar Tokio Hotel saņēma vairāk klausītāju e-pastu un telefonzvanu, nekā intervējot Madonnu!

Jau pāris gadus būdami vadošā grupa vienā no pasaules lielākajiem mūzikas tirgiem, šobrīd TH instensīvi gatavojas paplašināt savu ietekmes zonu. Jau 4. jūnijā daudzās Eiropas valstīs (ieskaitot Latviju) klajā nāks albums Scream, kurā grupas populārākās dziesmas pirmo reizi iedziedātas angļu valodā.

TH dalībnieku mīļākie mūziķi ir Green Day, AC/DC, vācu hiphopa zvaigzne Samy Deluxe, Deivids Bovijs, Nena, Oasis, Metallica un Foo Fighters. Savukārt viņu pašu dziesmām raksturīgs dinamisks skanējums, popmūzikas jutekliskums un roka dumpīgums, kas kombinācijā ar puišu muzikalitātei, atraktīvo izskatu un aizrautīgo skatuves šovu TH ļāvis kļūt par savas paaudzes mīluļiem visur, kur vien viņi ierodas. Nu pienākusi arī Latvijas kārta. Tikai nesaki mammai!
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV