Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Skolēnu vasaras brīvdienas sākas ar Imanta Kalniņa mūzikas svētkiem

easyget.lv, 01.06.2007. 14:25

Liepājas bērniem vasaras brīvdienas sākušās ar aktīvu mēģinājumu procesu koncertestrādē „Pūt, vējiņi!”, kur šovakar Imanta Kalniņa skaistākās dziesmas dziedās pustūkstotis Liepājas pilsētas un rajona bērni kopā Latvijā pazīstamiem mūziķiem. Pagājušajā gadā aizsāktā tradīcija – skolēnu mācību gadu noslēgt ar plašu kora dziedāšanas pasākumu bērniem un jauniešiem, kurā skanētu iemīļotu latviešu komponistu mūzika, šogad izvērtusies par Imanta Kalniņa mūzikas svētkiem.
Skolēnu vasaras brīvdienas sākas ar Imanta Kalniņa mūzikas svētkiem

 

„Šodien starptautiskajā bērnu tiesību aizsardzības dienā svētki būs svētki ne tikai bērniem un jauniešiem, kuriem šonedēļ sākas garās vasaras brīvdienas, bet svētki arī viņu draugiem un ģimenēm, tie būs svētki visām paaudzēm, kas mīl Imanta Kalniņa mūziku un ir gatavi skanīgai kopā dziedāšanai šovakar pulksten 18.00 koncertestrādē „Pūt, vējiņi!”,” klāsta svētku mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jēkabs Ozoliņš.

Lai kopdziedāšana veiktos labāk, svētku rīkotāji sagatavojuši dziesmu tekstu „špikerus”, kas Imanta Kalniņa mūzikas svētku apmeklētājiem ļaus droši dziedāt līdzi, neaprobežojoties tikai ar labi zināmo dziesmu piedziedājumiem vai pirmajiem diviem pantiņiem. Svētkos skanēs gan dziesmas no teātra izrādēm „Lilioms”, „Kapteiņa Granta bērni”, „Mīla, džezs un velns”, gan dziesmas no multiplikācijas filmām, grupas „Autobuss debesīs” repertuāra un daudzas citas.

Viens no šo svētku vadmotīviem ir kora dziedāšanas popularizēšana jauniešu vidū, svētkiem izvēloties dažādu paaudžu iemīļotu latviešu komponistu mūziku. Imanta Kalniņa mūzikas svētki seko Raimonda Paula dziedāšanas svētkiem, kas Liepājā starptautiskajā bērnu tiesību aizsardzības dienā notika pagājušajā gadā. Arī Marts – Kristians Kalniņš, grupas „Autobuss debesīs” līderis un viens no Imanta Kalniņa mūzikas svētku solistiem, uzskata, ka šādi svētki jauniešiem ir ļoti nepieciešami. „Man ir tā lieliskā iespēja un misija būt par skaidrojošo vārdnīcu saviem vienaudžiem - palīdzēt atklāt, saprast un iemīlēt Imanta Kalniņa mūziku,” savu līdzdalību svētkos skaidro Marts – Kristians Kalniņš.

Otro gadu pēc kārtas arī jaunais mācību gads iesāksies ar mūzikas koncertu, kas īpaši gatavots bērniem un jauniešiem. „Vēl viens jaunaisgads” šā gada 1.septembrī aizsāksies ar melodijām no filmām un multiplikācijas filmām grupas „Autobuss debesīs” izpildījumā.

Jau ziņots, ka Imanta Kalniņa mūzikas svētku laikā koncertestrādē „Pūt, vējiņi!” būs apskatāmi Liepājas Bērnu mākslas skolas trīsdesmit dažāda vecuma audzēkņu darbi. Bet īpašs pārsteigums būs mākslas skolas 4.klases skolnieka lielformāta darbs, kas taps tur pat uz vietas mūzikas svētku laikā.

Koncerta reklāmas un skatuves vizuālajā noformējumā izmantots mākslinieka Alda Kļaviņa radīts dzīvespriecīgs taureņu motīvs. Vairāk kā trīssimts krāsainus taureņus skatuves noformējumam veidojuši Liepājas rajona Skolēnu interešu centra un Liepājas Bērnu un Jauniešu centra pedagogi un mākslinieks Gundars Čiževskis.

Imanta kalniņa mūzikas svētkos piedalīsies sešsimt dziedoši 5.-9.klašu bērni, pavisam deviņpadsmit kori (divpadsmit Liepājas rajona un septiņi Liepājas pilsētas kori). Viņi izpildīs vairāk kā divdesmit Imanta Kalniņa dažādos laika periodos komponētas dziesmas, kuras labi pazīstamas gan viņiem, gan viņu vecākiem.

Krāšņā Imanta Kalniņa dziesmu koncertā sešsimt jaunieši sadziedāsies ar solistiem – Martu-Kristianu Kalniņu , Ivo Fominu, Emīlu Dreiblatu, Paulu Dukuri, Leldi Vīksnu Lieni Blauzdi un meiteņu trio Ievu Dreimani, Zani Bluķi, Lauru Bluķi. Tāpat koncertā uzstāsies mūziķi Māris Kupčs (ģitāra), Aivars Meijers (ģitāra), Ainars Virga (ģitāra), Māris Zīlmanis (bungas), Normunds Kalniņš (taustiņi) un Aleksejs Balinskis (saksofons).

Biļetes nopērkamas Liepājas Latviešu biedrības nama kasē un koncertestrādē „Pūt, vējiņi!”. Stāvvietas cena 1 Ls, bet sēdvietas cena - 2 Ls.

Imanta Kalniņa mūzikas svētkus organizē Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Liepājas pilsētas izglītības pārvaldi un Liepājas rajona izglītības pārvaldi. Svētkus atbalsta „Sono maiznīca” (SIA JLM grupa).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV