Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Komentāri rakstam: Rīga ieguvusi tiesības 2014.gadā rīkot Pasaules koru olimpiādi

jaunākie lejā

Lielvārdieši 21.07.2008. 22:19

Lielvārdes mūzikas skolas bērnu koris „Lielvārde”
veiksmīgi startēja 5. Pasaules koru Olimpiādē Austrijas pilsētā Grācā!

Lielvārdes mūzikas skolas bērnu koris „Lielvārde”, kuru vada diriģente Baiba Klepere, no 5.Pasaules koru Olimpiādes, kura no 9.-19.jūlijam norisinās Austrijas pilsētā Grācā, atgriezās ar vienu zelta un divām sudraba medaļām. Zelta medaļu koris izcīnīja bērnu koru kategorijā, kurā arī bija lielākais dalībnieku skaits, ap 70 kori no daudzām pasaules valstīm. Tas ir ļoti liels kora sasniegums, jo nelielas Latvijas mazpilsētas koris, kurā dzied bērni bez jebkādas atlases, pārspēja pat tādus korus, kā Krievijas Valsts operas bērnu koris, un daudzu speciālo mūzikas skolu korus.
Sudraba medaļas „Lielvārde” ieguva atklātajā garīgās mūzikas un vokālo ansambļu a capella populārās mūzikas kategorijās, kurās pārsvarā piedalījās pieaugušo dziedātāju kolektīvi, un tikai daži bērnu kori.
Olimpiādē Grācā šogad piedalās 439 kori no 93 valstīm. Viskuplāk pārstāvētas ir Ķīna, Dienvidāfrika, ASV un Krievija. Bērnu koris „Lielvārde” vienīgais no Latvijas koriem cīnījās par Olimpiskajām medaļām bez kvalifikācijas, kā iepriekšējo koru Olimpiāžu zelta medaļu ieguvējs. Citiem koriem, lai iekļūtu finālā, kvalifikācijā jāiegūst zelta diploms.

Korim „Lielvārde” šī bija jau trešā pasaules koru Olimpiāde. Koris piedalījās un izcīnīja zelta un sudraba medaļas 1. Olimpiādē Lincā, Austrijā, un 2004.gadā Vācijas pilsētā Brēmenē, kā arī šogad Grācā. 2002.gadā Korejā un 2006.gadā Ķīnā, kur panākumus guva koris „Kamēr...” lielvārdieši nevarēja piedalīties finansiālu apsvērumu dēļ.

Pēc konkursa koristi apmeklēja Zalcburgu, Vīni, iepazinās ar skaistākajām Austrijas vietām, jūsmoja par dabas skatiem.

Mūzikas skolas direktors un kora koncertmeistars Antonijs Kleperis par iespēju aizbraukt uz koru Olimpiādi saka lielu paldies visiem ,kas atbalstīja šo braucienu.
Savukārt bērnu vecāki saka lielu PALDIES skolotājiem Baibai un Antonijam Kleperiem par ieguldīto darbu, lai bērnu balsis skanētu tik labi un ar lepnumu nestu Latvijas vārdu pasaulē. Bija ļoti aizkustinoši dzirdēt, kā bērni ar lepnumu gājienā izdziedāja daudzas latviešu tautas dziesmas, kā skandēja LATVIJA, lai dzīvo LATVIJA !!!!!!!!! Kā devīze bija " Mēs esam un būsim tie labākie un ja Dievs dos mums uzvarēt...", un bērnu balsis tika sadzirdētas - viens olimpiskais zelts un divi olimpiskie sudrabi.
Mēs vecāki domājam, ka Jūs esiet tie labākie, lai Jūs sadzird mazajā Latvijā, lai piepildās Jūsu kvēlākā vēlēšanās aizbraukt uz olimpiādi Ķīnā!!!!!

Lai skan!!!!!!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV