Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nāks klajā latviešu dūdu un bungu grupas "Auļi" jaunākais albums

LETA, 07.06.2007. 11:46 | komentāri (4)

Nākamnedēļ klajā nāks latviešu dūdu un bungu grupas "Auļi" jaunais albums "Auļo", kurā iekļauts apvienības pirmais videoklips "Tymsiņš", informēja kultūras menedžmenta centra "Lauska" pārstāvji.
Nāks klajā latviešu dūdu un bungu grupas "Auļi" jaunākais albums
Jaunajā albumā dūdu un bungu grupa "Auļi" turpina attīstīt enerģisko un raupjo, tomēr emocionāli bagāto dūdu un bungu skanējumu.

Albumā iekļautās kompozīcijas radoši apvieno tradicionālās kultūras izjūtu un mūsdienu steigas pilno dzīves ritmu. Tajā varēs dzirdēt autentisku dūdu melodiju aranžējumus, tradicionālo dūdu elkoņošanas tehniku, kā arī grupas oriģinālkompozīcijas.

Apkopojumā būs dzirdama arī operas solistes Sonoras Vaices balss dziesmā "Līgojami".

Albumā iekļautais "Auļu" pirmais videoklips "Tymsiņš" ierakstīts Rīgas Kinostudijā.

"Auļi" galvenokārt spēlē Latvijā izgatavotus instrumentus: dūdas pēc tradicionāliem paraugiem un dažādas bungas - lielās bungas, vara bungas, celma bungas, kā arī māla podu, baubenu, ģīgu, vargānu.

Apvienība uzstājusies mūsdienu tradicionālās mūzikas festivālos Baltijas valstīs un Polijā, kā arī atsevišķos koncertos un prezentācijās dažādās Latvijas vietās.

Vadošie mūziķi ir Mikus Čavarts un Kaspars Bārbals, kuriem ir ilga pieredze, spēlējot dažādās grupās un projektos. Vienīgā grupas sieviete ir Leanne Barbo no Igaunijas, kas darbojas arī igauņu tautas mūzikas grupās un regulāri piedalās starptautiskos projektos ar mūziķiem Baltkrievijā, Portugālē un Francijā.

Jaunā albuma prezentācija notiks 13.jūnijā Grīvas galerijā plkst.19.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV