Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Fotoreportāža no džeza programmas ''Summer Jazz''

easyget.lv, 08.06.2007. 11:00 | komentāri (5)

Nedēļas vidū, 6.jūnijā Lielajā ģildē tika atklāta koncertprogramma ''Summer Jazz''. Šajā koncertā Latvijas džeza grands, sitaminstrumentu meistars Māris Briežkalns kopā ar domubiedriem – dziedātāju Intaru Busuli, pianistu Viktoru Ritovu, kontrabasistu Andri Grunti un Lielās mūzikas balvas 2006 laureātu saksofonistu Gintu Pabērzu atskaņoja džeza manierē apdarinātus Latvijas klasiskās un neakadēmiskās mūzikas komponistu hitus (jeb t. s. evergreen) un latviešu tautas dziesmu apdares, kā arī visā pasaulē populārus džeza standartus.
Fotoreportāža no džeza programmas ''Summer Jazz''

Galerijas:

Māra Briežkalna kvintets ir domubiedru vienība, kas ar panākumiem daudzkārt uzstājusies gan Latvijā, gan ārvalstīs, tajā skaitā gadskārtējā mūzikas industrijas gadatirgū MIDEM 2005, kā arī festivālos PoriJazz, JazzKaar, KaunasJazz, NommeJazz.

Briežkalna kvinteta piedāvātie evergreen ir mūzika, ko mācēs nodungot vairums Latvijas klasiskās mūzikas cienītāju – Māra Briežkalna un Viktora Ritova veiktās aranžijas ļauj atpazīt komponistu klasiķu radītās melodijas, taču to tulkojums džeza valodā piešķīris šiem hitiem pavisam negaidītas krāsas. Viens no tautā iemīļotākajiem komponistiem Emīls Dārziņš pārstāvēts ar latviešu klasiskās mūzikas megahitu – Melanholisko valsi un sentimentālo aicinājumu Aizver actiņas. No Arvīda Žilinska daiļrades – dziesma Komponistam (veltījums Mocartam) un Ziemas sniegs (sendienās populārais stāsts par zaķi, kas kupenās nesekmīgi meklē draugu ezi).

Vēl šajā programmā skanēja orķestra krāsu lielmeistara Jāņa Mediņa populārākā daina, solodziesmu meistara par excellence Alfrēda Kalniņa rudenīgi rezignētā Brīnos es, kā arī latviešu estrādes mūzikas pioniera Ringolda Ores un ilggadēja teātra mūzikas komponista Induļa Kalniņa daiļrades paraugi. Tāpat programmā bija iekļautas arī kādas latviešu tautas dziesmu apdares un populāri džeza standarti.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV