Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Gunārs Upatnieks uzvar Starptautiskās kontrabasistu asociācijas solistu konkursā

easyget.lv, 08.06.2007. 19:55 | komentāri (2)

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūziķis, kontrabasu grupas koncertmeistars Gunārs Upatnieks kļuvis par 1.vietas laureātu Starptautiskās kontrabasistu asociācijas solistu konkursā 2007 Oklahomā (ASV). No pusotra simta pretendentu, kuri atsūtīja ierakstus, konkursā tika atlasīti 11 finālisti. No tiem 4 tika uz otro kārtu. 3.vietu nepiešķīra, 2.vietu dalīja mūziķi no Korejas un ASV. 1.vietas ieguvējs Gunārs Upatnieks saņēmis naudas balvu un kontrabasa lociņu.
Gunārs Upatnieks uzvar Starptautiskās kontrabasistu asociācijas solistu konkursā

Gunārs Upatnieks: „Īstenībā pats vēl īsti nevaru aptvert, bet gan jau pamazām pieradīšu. Nekas jau tā daudz nav mainījies, tikai kaut kā tāda forša sajūta. Te ir ļoti daudz kontrabasistu no visām pasaules malām un daudz kontrabasu un to aksesuāru, ko izmēģināt.”

LNSO direktors Ints Dālderis: „Esam ļoti priecīgi, ka mūsu orķestrī spēlē tik izcili talanti. Tieši Gunāra paaudzes mūziķi ir tie, kuri veidos LNSO seju tuvākajā nākotnē.”

23 gadus vecais mūziķis izglītību ieguvis Em.Dārziņa Mūzikas vidusskolā un Latvijas Mūzikas akadēmijā pie Sergeja Brīnuma, patlaban G.Upatnieks studē Brno Mūzikas akadēmijā (Čehija) pie profesora Miroslava Jelineka.
 
G.Upatnieka solista debija notika 2001. gadā M.Rostropoviča čello festivālā Rīgā, jauno talantu koncertā, ko diriģēja pats M.Rostropovičs, kur mūziķis atskaņoja kontrabasa solo R.Kalsona ciklā Kāzu dziesmas.

Savam izcilajam mūziķim LNSO no Kultūras ministrijas piešķirtās subsīdijas nesen iegādājies pirms apmēram 200 gadiem izgatavotu vācu meistara Kittel kontrabasu, kas ļaus Gunāra talantam mirdzēt vēl spožāk.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV