Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pirmais elektroniskās deju mūzikas brīvdabas festivāls Latvijā - Essential KnockOUT!

easyget.lv, 10.06.2007. 20:30 | komentāri (1)

Propeller Productions, sadarbībā ar Club Essential, paziņo, ka 7.jūlijā Rīgā, Zaķusalā pie TV torņa notiks pirmais elektroniskās deju mūzikas festivāls Essential KnockOUT.
Pirmais elektroniskās deju mūzikas brīvdabas festivāls Latvijā -  Essential KnockOUT!

Jau no sešiem pēcpusdienā, ceļā no saulrieta uz saullēktu, pašā Rīgas vidū, gleznainās Zaķusalas zaļajā zonā, Daugavas ūdeņu ieskautā pļavā skanēs mūzika, kurai beidzot arī Latvijā ir kļuvis par šauru klubu sienās un līdzīgi kā citur pasaulē, tā izlauzusies brīvā dabā, lai atbalsotos tūkstošiem kluberu, mūzikas cienītāju un vienkārši pozitīvi lādētu cilvēku sirdīs.

„Essential KnockOUT“ tehniskais, vizuālais un artistiskais ekipējums būs festivāla nosaukuma cienīgs - 4 skatuves, oriģinālas dekorācijas, skaņas un gaismas aparatūras tonnas, augstākie sasniegumi attēla vizualizācijā dažādas formas un konfigurācijas ekrānos, pasaulē jaudīgāko lāzeru zīmējumi debesīs un uz TV torņa - nekas tāds līdz šim nebūs pieredzēts Baltijas brīvdabas pasākumu vēsturē. No festivāla tehniskajām ambīcijām neatpaliks arī muzikālā programma - pasaules dīdžeju elites zvaigznes būs dzirdamas un skatāmas vaigā uz skatuvēm visā plašajā festivāla teritorijā.

Savu skatuvi, kas iebūvēta zem milzīgas telts, prezentēs 2006. gada pasaules labākā kluba (Best Club in the World) titula īpašnieks - klubs „Amnesia Ibiza“ (Amnesia Ibiza Stage). Tiem, kuriem nav svešs šis leģendārais Ibizas klubs, ir zināms, ka tas izceļas ar iespaidīgām dekorācijām, ugunīgām go-go dejotājām un mistikas pārpilnām performancēm. „Amnesia Ibiza“ KnockOUT festivāla apmeklētājiem ir sarūpējuši ne vienu vien ekstravagantu pārsteigumu un ar savu 7.jūlija šovu solās pārspēt paši sevi.

Turpat netālu, uz citas skatuves, sava nu jau 12 gadus rūpīgi koptā zīmola šarmu eksponēs leģendārie Milk’n‘2 Sugars (MN2S Stage) – aizrautīgie, ar house mūziku apsēstie angļu perfekcionisti, kuru pasākumi vienmēr izceļas ar pozitīvu gaisotni, izteikti gaumīgām dekorācijām un pasaules house mūzikas elites dīdžeju meistarības paraugdemonstrējumiem. Arī šī house mūzikas leibla, dīdžeju un pasākumu aģentūras sniegums festivālā solās būt īpašs, jo šajā pasaules malā MN2S tik vērienīgi prezentēsies pirmo reizi. MN2S telti nevarēs nepamanīt, jo tās kopējā ietilpība paredzēta vairāk nekā 700 cilvēkiem un šīs skatuves izsmalcinātais noformējums to ierindos festivāla "mākslas objektu" kategorijā.

Izmēru un tehnoloģisko risinājumu ziņā visiespaidīgākā būs festivāla trešā skatuve - Red Stage. Milzīga, tehniski sarežģīta lielgabarīta konstrukcija, kura sevī apvienos oriģināli noformētu skatuvi dīdžejiem, desmitiem kvadrātmetru lielu LED ekrānu, sešus augstus podestus go-go dejotājiem un nojumi, zem kuras vienlaicīgi varēs atrasties vairāk kā 1000 dejot gribētāji.

Visbeidzot - European Hit Radio (EHR) sagādās pārsteigumu saviem līdzšinējiem un topošajiem klausītājiem, veidojot festivāla Essential KnockOUT ceturto skatuvi - EHR Stage. Pirmā radiostacija Latvijā, kura jau pirms daudziem gadiem saviem klausītājiem uzdrošinājās piedāvāt aktuālāko deju mūziku pasaulē, pretēji tajā laikā valdošajām vietējo komerciālo radiostaciju tendencēm, pēdējo gadu laikā kļuvusi par vadošo radiostaciju Latvijā, arī tagad turpina atskaņot pasaules klases deju mūziku vairāk nekā visas citas Latvijas radiostacijas kopā ņemot.

EHR Stage kliedēs mītu par radio kā tehnokrātisku un bezpersonisku veidojumu, ko simbolizē tikai frekvence. European Hit Radio – tie pirmkārt ir jauni, talantīgi, dzīvespriecīgi un mērķtiecīgi cilvēki - īstas ētera personības, kuru rokās augstākie tehnikas sasniegumi kalpo tikai kā palīglīdzeklis un instruments komunikācijā ar klausītāju. Apmeklētāji būs pārsteigti, ieraugot EHR komandas dīdžejus darbībā - reālā laikā un telpā, bez radio frekvences starpniecības.

Neapšaubāmi galvenā Essential KnockOUT vērtība, festivāla dvēsele, bez kuras viss pārējais būtu tikai grandioza un pompoza forma, ir mākslinieki - dīdžeji. Stilistiski festivāla muzikālā programma ir veidota ļoti daudzkrāsaina un plaša, lai iepriecinātu pēc iespējas vairāk interesentu, tāpēc katram deju mūzikas virzienam festivālā ir piešķirta sava teritorija, kurā attiecīgā stila piekritēji varēs netraucēti saplūst ar savu mūziku un satikt savus domubiedrus.

Uz Amnesia Ibiza Stage uzstāsies viens no šobrīd pasaulē pieprasītākajiem dīdžejiem/producentiem - Robbie Rivera. Viņa īpašais, seksīgi smagās house mūzikas zīmols iededzina deju grīdas visā pasaulē. To mākslinieku vārdi, kuru skaņdarbus viņš pārmiksējis, skan kā starptautiskas mūzikas balvu piešķiršanas ceremonijas nominantu plejāde - Faithless, Madonna, Kylie, Ferry Corsten, Moloko, Sonique, Gabriel and Dresden, Sinead O'Connor, Ricky Martin, Basement Jaxx, David Guetta un Pink ir tikai daži no talantiem, kas Robijam uzticējuši savu darbu ievest deju pasaulē. Robijs Rivera ir patiesi internacionāls un attīstībā dinamisks mākslinieks - viņš iemieso visu to, ar ko šis laiks deju mūzikā ir tik lielisks.

Uz šīs pašas skatuves, kopā ar dejojošām Ibiza Drag Queens un elektriskās vijoles virtuoza Micah pavadīts, spēlēs kluba Amnesia Ibiza rezidents – DJ Brian Cross. Braiens savos 26 gados jau atzīts par „Best International Spanish DJ“ žurnāla DJ MAG skatījumā.
Šīs skatuves temperamentīgo auru papildinās Lietuvas klubu zvaigzne Ignas, kā arī Baltijas nozīmīgākās un lielākās deju grīdas, kluba Essential rezidents un radošais līderis – Al Dee.

MN2S Stage lielisko atmosfēru veidos pasaules house mūzikas leģenda, Grammy balvas nominants, DJ un producents - Todd Terry. Esiet laipni lūgti house mūzikas baznīcā, kuru vada un pārskata pats Dievība Tods! Toda miksētā mūzika (SNAP!, Bjorkai, Enijai Lenoksai, Džordžam Maiklam u.c.) ceļ tiltu starp klubu snobismu un komerciālās mūzikas industrijas demokrātiskumu. Komerciali veiksmīgo dziesmu saraksti ir pārblīvēti ar Toda veikumiem – Garbage (stupid Girl), Everything But The Girl (Wrong), Jamiroquai (Alright), The Cardigans (Love Fool, Been It) un daudziem citiem.

Vēl viena MN2S Stage zvaigzne festivālā – Seamus Haji – house mūzikas cienītājiem pazīstams jau sen, tāpat kā viņa pēdējā laika hīts „Last Night A DJ Blew My Mind“, kas visās pasaules radiostacijās un mūzikas televīzijās iekarojis pirmās rindas.

Līdzās šīm pasaules house mūzikas slavenībām, uz MN2S skatuves aicināti uzstāties arī jau sen Baltijas robežas pārkāpušais igauņu DJ duets Rulers Of The Deep (ROTD), kuru oriģinālskaņdarbi un neskaitāmi remiksi ROTD vārdu jau sen iznesuši pasaules deju mūzikas prožektoru gaismā. Uz šīs skatuves uzstāsies arī nenoliedzami Latvijas klubu kultūras pārliecinošakie pārstāvji – Bogdan Taran un Mixmasters AG&Raitis.

Festivāla programmai īpašu rozīnīti piešķirs, uz Red Stage spēlējošā dīdžejmeitene Lisa Lashes, kura guvusi milzu popularitāti spēlējot hard dance stilā visos pasaules vadošajos klubos, dēvēta arī par neapšaubāmu hard dance karalieni, tagad apņēmusies pasauli iekarot arī breakbeat jomā. Svaigo nākamības elpu Red Stage repertuārā prezentēs pasaulē augstu novērtētais holandiešu talants Matthew Dekay.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot arī satriecošo Rank1 uzstāšanos uz Red Stage.
Rank1 pasaules slavu iekaroja 1998.gadā, ar savu skaņdarbu „Airwave“, kas sasniedza pirmo pozīciju neskaitāmos čartos visā pasaulē. Tam sekojuši neskaitāmi panākumi, ieskaitot viņu remiksu Sensation 2000.gada himnai Cygnus X’s „Superstring“, kā arī viņu singlu „Such Is Life“, kas kļuva par 2001.gada Sensation himnu. Svaigākais Rank1 veikums, kurš šobrīd atrodas Eiropā pirktāko ierakstu topā ir, sadarbībā ar Armin van Buuren tapušais“This World is watching me”.

Uz Red Stage savu sniegumu demonstrēs arī kluba Nautilus rezidents un Capital FM ētera personība – DJ Rise, kā arī kluba Essential rezidents Kaspar Kondrat.

Pateicoties Essential KnockOUT 2007 informatīvajiem partneriem – oficiālajai festivāla radiostacijai European Hit Radio un muzikālajam televīzijas kanālam MTV Baltic, interesentiem tiks piedāvāta vispusīga informācija par festivālu.

EHR ēterā katru dienu būs dzirdamas festivāla Essential KnockOUT ziņas, kurās tiks stāstīts par kādu no festivāla dalībniekiem, savukārt, populārajā raidījumā „Party Service“ klausītājiem tiks piedāvātas intervijas ar slavenākajiem festivāla dīdžejiem un intriģējošas detaļas par festivāla organzēšanas procesu. Televīzijas skatītājiem par festivālu tiks sniegta izsmeļoša informācija MTV raidījumā „Supermercado“.

Lai maksimāli nodrošinātu iespēju apmeklēt festivālu visiem interesentiem, biļešu cenu politika būs ļoti demokrātiska. Pirmo 3000 biļešu cena būs 10 Ls.

Biļešu tirdzniecība notiks „Biļešu Serviss“ un „Reklamarket“ kasēs visā Latvijā, degvielas uzpildes stacijās „Statoil“, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV