Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Vai rokmūzika ir latviešu kultūras sastāvdaļa? JAUNĀS ZVAIGZNES par to nešaubās!

Diāna Bērza, 13.04.2007. 09:00 | komentāri (3)

Ceturtdien, 12.aprīlī Maestro Raimonds Pauls, dziedātāja un konkursa JAUNĀS ZVAIGZNES žūrijas pārstāve Maija Lūsēna, kā arī šī konkursa direktore Laila Ilze Purmaliete viesojās populārajā Latvijas Radio 1 rīta programmā KĀ DZĪVOT LABĀK? Elegantā trijotne radio ekvilibrista Haralda Burkovska vadībā mēģināja atbildēt uz retorisko jautājumu - vai rokmūzika ir latviešu kultūras sastāvdaļa?
Vai rokmūzika ir latviešu kultūras sastāvdaļa? JAUNĀS ZVAIGZNES par to nešaubās!

Raimonds Pauls:
„Teikt, ka populārā mūzika Latvijai nav vajadzīga, ir muļķības. Tā sen jau ir ieņēmusi savu vietu, turklāt stabilu vietu, latviešu kultūrā. To mēs redzam pēc dažādu pasākumu un koncertu apmeklējuma. Jautājums ir par kvalitāti. Jā, it kā mēs padarām to melno darbu, atrodam kādu jaunu talantu, viņš tiek uz skatuves, viņu parāda TV, nu un? Bet ko tālāk? Kur viņš strādās kā profesionāls dziedātājs? Pie mums šodien tādu darbavietu vairs nav! Kādreiz, Padomju laikos Filharmonijā bija trīs ansambļi, varietē... Šiem talantīgajiem jauniešiem taču būs arī kaut kur jāstrādā un jānopelna maizei...”

Maija Lūsēna:
Kas notiek tālāk ar jauno Zvaigžņu laureātiem? Pirmkārt, ļoti svarīgs ir izglītojošais un audzinošais faktors. Bērni un jaunieši apgūst labu, kvalitatīvu mūziku un tekstus. Dziedāšanas stunda skolā ir pavisam kas cits, nekā iemācīt jaunietim orientēties visā radošajā mūzikas telpā. Konkursam JAUNĀS ZVAIGZNES ir augsti kritēriji un tā laureātiem tiek reāli pavērtas durvis tālākām iespējām – jau agrīnā vecumā tapt profesionāli pamanītiem, piedalīties ierakstos radio studijā, arī mūziklu iestudējumos.
Tas ir ļoti būtisks faktors cilvēka personības izaugsmē.”

Laila Ilze Purmaliete:
„ Noklausoties bērnus un jauniešus visā Latvijā dziedam mūsu rokmūzikas pērles, var redzēt, cik ļoti viņi sevi pilnveido kā personības, kā muzikāli veidojas un aug. Tam ir liela nozīme personības tapšanā. Problēma ir tā, ka valstiskā mērogā tas netiek atzīts. Arī Kultūrkapitāla Fonds neuzskata populāro mūziku par būtisku kultūras sastāvdaļu, tāpēc arī nekad neatbalsta šādus projektus. Tomēr sešu gadu laikā konkurss JAUNĀS ZVAIGZNES ir kļuvis par prestižāko un plašāko jauno izpildītāju konkursu.” 
Šonedēļ Jaunās Zvaigznes uzsākušas novadu cīņu par tiesībām startēt FINĀLĀ!

Šodien un rīt pusfināla koncerti Liepājā un Ogrē!
Piektdien, 13.aprīlī plkst. 17.00 LIEPĀJĀ – Liepājas Latviešu biedrības namā.
Sestdien, 14.aprīlī plkst. 15.00 - Ogres Kultūras centrā.

Konkursa Fināla koncerti notiks 2.jūnijā Jūrmalā Dzintaru koncertzālē.
Biļetes uz tiem nopērkamas jau tagad.
14.00 – bērnu (5 -15g.) rokkoncerts (LTV ieraksts)
18.00 - jauniešu rokkoncerts (15-25g.) (LTV tiešraide)
Jauniešu koncertā kopā ar konkursa finālistiem muzicēs arī 6 rokgrupas –
SĪPOLI, ZODIAKS, LĪVI, CREDO, PĒRKONS un OPUS PRO.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV