Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Rokenrola Dzimšanas diena ar TOMMY CASTRO BAND

Mārtiņš Vaters, 13.04.2007. 15:00 | komentāri (3)

Arī Latvijas blūza mīļu reakcija, Tommy Castro Band uzstāšanās laikā, ne ar ko neatšķīrās no citur pasaulē grandiozo ovāciju un aplausu publikām, un māksliniekus prom laist pat neiedomājas!
Rokenrola Dzimšanas diena ar TOMMY CASTRO BAND

Galerijas:

Ierodos Kongresu namā. Īsi pirms koncerta sākuma satieku mūsu fotogrāfu un abi cilpojam uz otrā stāva balkonu. Fotogrāfs, labākas bilžu kvalitātes vadīts, devās uz zāli ķert mākslinieku „izgājienus”!

Koncerts sākas ar Pete Anderson (Pīts Andersons) un viņa uzvalkos tērptajiem pavadošā sastāva muzicēšanu. Atminos – ka mazs būdams, Jūrmalā lēkāju līdz šim rokenrola spēlmanim, un man tas likās fantastiski, fantastiska mūzika! Bet šo, varbūt pat vairāk kā divdesmit gadu laikā, nekas nav mainījies, sevi Pīts Andersons ir saglabājis tādu pašu kā senāk. Pat mazā pauzītē, starp abām vakara grupām, dzirdēju vīru sarunas par Pītu Andersonu, ka viņš spēlēt nemākot arī pašlaik, tāpat kā divdesmit gadus atpakaļ, pretēji kāds cits teicās, ka viņš esot fantastiskākajā koncertā, kādu pēdējā laikā ir apmeklējis.

Uzstāšanās latvju rokenrola puišiem sākās ar instrumentālu gabaliņu – kas – iespējams, iekustināja publiku. Otrās dziesmas laikā parādās Pīts un sāk kopēju uzstāšanos ar bēdīgi slaveno 1952.gadā sarakstīto superhītu „Rock Around the Clock..”

Latvieši sevi pasniedza ļoti labi, un beidzot neilgo uzstāšanos, pieklājīgi pateicās un izteica slavinājumus Tommy Castro Band – publika aplaudē un dodas uz izeju – starpbrīdis! Pastaigāju un apskatu disku stendus – kuri bija izkārtoti pagrabā pie ģērbtuvēm un tieši pie ieejas koncertzālē.

Atgriežos zālē tieši uz Tommy Castro Band pirmajām notīm, atšķirībā no latviešiem, amerikāņi ir tērpušies pavisam brīvi, un ir pat iestudētas kustības – kas likās makten jauki!

Amerikāņu grupa, tiešām jāpiekrīt B.B.Kingam un Karlosam Santanai – ka šie mūziķi ir ļoti enerģiski spēcīgi – neskatoties uz dīvaino skaņu zālē, kas pat brīžiem bija neizturama un pārsvarā dominēja tikai Tommy Castro ģitāra, spēles prasme nav apspriežama – „profiņi”! Pavisam viņi uz skatuves bija piec i – Tomijs kā vokāls un ģitāra, gan ritma – gan solo, basģitārists, bundzinieks, trompetists un saksofonists. Kamēr Tomijs spēlējot „soliņus” staigāja gar skatuves malu vai ieklīda publikā, tikmēr pārējie mūziķi kustējās iestudētā dejā. Jau pēc pirmajām dziesmām, Tonijs paziņo – ka Latvija, precīzāk Rīga, ir ļoti skaista un vēl visādi jauka pilsēta, un ka jūtas šeit kā atbraucis atvaļinājumā.

Koncerts ir patiesi baudāms, dziesmas no viņa daudzajiem albumiem dažs labs pat dungoja līdz. Protams, arī koverversijās bija neatņemama koncertprogrammas daļa. Visjaukākā likās James Brown (Džeimsa Brauna – aut.) superhīta „Sexmachine” koverversija ar desmit minūšu improvizācijas pauzīti dziesmas laikā – zālē esoša publika dziedāja un aplaudēja līdz – improvizācijas laikā aplausi bija pamatīgi skaļi. No balkona atskanēja vīrieša balss, kura kliedza:”I Love You, I want You,...”(„es mīlu Tevi, es gribu Tevi,...” – aut.), līdz divi apsargi, tērpušies viscaur melnā, izveda kungu no zāles – arī viņš saņēma pamatīgu aplausu devu!

Tommy Castro Band beidz savu uzstāšanos, un pamet skatuvi, publika ir skaļāka kā parasti, un protams, mūziķi atgriežas uz skatuves un uzspēlē vēl vienu dziesmiņu, pēc dziesmas, atkal,Tomijs pasaka paldies un novēl visiem jauku vakaru. Publika nerimstas – visi ir piecēlušies kājās un aicina māksliniekus atpakaļ uz skatuves – publika panāk savu – pēdēja dziesma, kuru spēlēt piebiedrojās vēl viens ģitārists! Publika kustās un aplaudē līdz mūziķu spēlei – citi pat dejo, skats baudāms! Tiek nospēlēta pēdējā atkārtojumu dziesma un Tonijs saka, ka dosies pēc mirklīša uz Kongresu nama vestibilu. Kur labprāt aprunāsies un sniegs autogrāfus!

Atskan fona mūzika un zāle mežonīgā ātrumā dodas uz izejām. Tā lūk tika atzīmēta Rock’n’roll dzimšanas diena, skaļi un ar smaidu sejā!
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV