Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Baltijas bundzinieku līgas Latvijas atlases kārta

easyget.lv, 13.06.2007. 11:05 | komentāri (1)

Rīt, 14.jūnijā, no plkst.10:00 Rīgas Doma kora skolā notiks 1.starptautiskā jauno bundzinieku konkursa Baltijas bundzinieku līga Latvijas atlases kārta.
Baltijas bundzinieku līgas Latvijas atlases kārta
Baltijas bundzinieku līga ir starptautisks konkurss jauniešiem līdz 25 gadu vecumam. Šogad tajā piedalīsies labākie jaunie bundzinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Katrā dalībvalstī notiek vietējā atlases kārta, kurā divi labākie jaunieši iegūst tiesības piedalīties konkursa finālā, kas norisināsies šī gada 25. un 26.jūlijā festivāla Saulkrasti Jazz 2007 ietvaros.

Konkursa mērķis ir motivēt talantīgus bundziniekus profesionāli pilnveidoties, kā arī sekmēt jauno mūziķu atpazīstamību vietējā un starptautiskā mērogā.

Latvijas atlases kārtai pieteikušies 14 konkursanti, kas savu spēlētprasmi demonstrēs, izpildot žūrijas dotos uzdevumus. Žūrijas satāvā būs pieredzējuši bundzinieki Tālis Gžibovskis, Raimonds Kalniņš, Vilnis Krieviņš, Kaspars Grigalis un Zigurds Rezevskis.

Konkursa finālu 25.un 26.jūlijā vērtēs festivāla Saulkrasti Jazz 2007 sitamo instrumentu meistarklases pedagogi - Ēriks Mūrs (Eric Moore, ASV) un Aleksandrs Murenko (Александр Муренко, Ukraina), festivāla organizatori Tālis Gžibovskis un Raimonds Kalniņš, kā arī konkursa atbalstītāja – sitamo instrumentu ražotāja Paiste pārstāvis Melis Kasepalu.

Konkursa uzvarētāji iegūs vērtīgas balvas no kompānijām Paiste un Mūzikas serviss. Finālistiem būs iespēja piedalīties ievērojamu bundzinieku meistarklasēs: 26.jūlijā meistarklasi Saulkrastos sniegts slavenais vācu bundzinieks Volfgangs Hafners (Wolfgang Haffner, Vācija), bet 27.jūlijā - džezroka supergrupas “Return to Forever” bundzinieks Lenijs Vaits (Lenny White, ASV).

Konkursu Latvijā organizē festivāla Saulkrasti Jazz 2007 rīkotāji biedrība Vasaras mūzikas sesija, Lietuvā - Viļņas konservatorija, Igaunijā - Paiste pārstāvniecība Tallinā, Ukrainā - Minskas kultūras Institūts un Ukrainas konservatorija, Krievijā un Baltkrievijā atlases kārtu koordinē bijušie Saulkrasti Jazz pedagogi.

Festivāls Saulkrasti Jazz, kas ik gadus Latvijā vienkopus pulcē daudzus pasaulē atzītus džeza izpildītājus, šovasar notiks jau desmito reizi. Festivāla ilggadējs sadarbības partneris ir „Bensons Auto”, atbalstu sniedz Rīgas Dome, Saulkrastu Dome, Rīgas rajona padome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV