Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Intars Busulis ir šova „Cīņas klubs” gada atraktīvākā mūziķa titula ieguvējs

Ilze Jansone, 24.02.2009. 15:31 | komentāri (1)

LNT šovā „Cīņas klubs” sestdien, 21.februārī, cīņā par gada atraktīvākā mūziķa titulu uzvarēja Intars Busulis, superfinālā pārspējot Ivo Fominu un Lieni Šomasi.
Intars Busulis ir šova „Cīņas klubs” gada atraktīvākā mūziķa titula ieguvējs

Kā iepriekš prognozēja Latvijas mūzikas kritiķi un apskatnieki, sīvākā cīņa lielajā finālā izvērtās starp Lieni Šomasi un Intaru Busuli. Pārsteigumu sagādāja Ivo Fomins, kuru kritiķi iepriekš neuzskatīja par favorītu, tomēr viņš iekļuva „Cīņas kluba” labāko trijniekā, pusfinālā balsojumā pat nedaudz apsteidzot Intaru Busuli.

Intars Busulis šova finālā ieviesa savas korekcijas spēles noteikumos, izpildot dziesmu „Brīvdiena”, kaut gan kvalificējies finālam bija ar dziesmu „Davai, davai”. Šova nolikums paredz, ka tiesneši var diskvalificēt dalībnieku, ja tas nav pienācīgi sagatavojies dalībai šovā un nav izpildījis „mājas darbu”, bet nolikumā nav punkta par dziesmas maiņu. Saskaņā ar otrās sezonas nolikumu, Intars Busulis noteikumus pārkāpis tikai daļēji.

Citāts no nolikuma:
„2.2. Šova mērķis ir noskaidrot gada „stiprāko” dziesmu, kā arī atraktīvāko un spēcīgāko mākslinieku vai grupu, kuru nosaka skatītāji, balsojot TV tiešraides laikā. Balsojums ir atklāts un balsošanas laikā redzams TV ekrānā.”

„Tas, ko izdarīja Intars Busulis, samulsināja mūs visus, mēs tādai situācijai nebijām gatavi. Galu galā, „Cīņas klubā” visu nosaka skatītāji, ja skatītāji Intaram piedeva un par viņu turpināja balsot, mēs neesam tiesīgi šo uzvaru viņam atņemt,” saka „Cīņas kluba” producents Niks Volmārs.

„Man tas bija pagodinājums sacensties ar Intaru Busuli „Cīņas kluba” finālā, man vēl ir kur augt, bet Intars tiešām bija labākais un bija pelnījis uzvaru, nedomāju, ka viņu vajadzētu diskvalificēt,” saka otrās vietas ieguvēja Liene Šomase, kura Intara Busuļa diskvalifikācijas gadījumā ieņemtu pirmo vietu.

„Man prieks, ka skatītāji balsoja par kvalitāti un profesionalitāti, tas ir tikai apsveicami, izrādās, ka mūsu skatītāji muzikāli ir gana izglītoti ļaudis, jo Intars Busulis tiešām ir Latvijas „dzīvās” mūzikas karalis dotajā brīdī. Šis ir Intara gads, lai viņam veicas,” saka šova „Cīņas klubs” tiesnesis Toms Grēviņš.

„Cīņas kluba” finālā sacensība notika divās daļās, vispirms pusfinālā sacentās deviņi iepriekšējo „Cīņas kluba” raidījumu uzvarētāji, tad skatītāju balsojums noteica, kuri trīs labākie turpinās cīņu superfinālā. Pēc pusfināla balsojuma mūziķi ierindojās sekojošās vietās: 1. Liene Šomase (2002 balsis), 2. Ivo Fomins (1796 balsis). 3.Intars Busulis (1720 balsis), 4. Dzelzs Vilks (1678 balsis), 5. Dons (650 balsis), 6. S.P.B. (506 balsis), 7. Aisha (457 balsis), 8. Labvēlīgais Tips (454 balsis), 9. Andris Ērglis un Igo (445 balsis).

Superfinālā sīvākā cīņa risinājās starp Intaru Busuli un Lieni Šomasi, abi ātri vien izvirzījās vadībā, taču balsojumam beidzoties, Intars Buslis Lieni Šomasi apsteidza par gandrīz 200 balsīm. Rezultāti: 1.Intars Busulis (4639 balsis), 2. Liene Šomase (4456 balsis), Ivo Fomins (573 balsis). 

Foto: Kristīne Šumska

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV